Visvaldis Lācis “Nacionālisms un brīvība”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds “Jumava” ir laidis klajā brīvžurnālista, pazīstamā publicista un 9. Saeimas deputāta Visvalža Lāča grāmatu “Nacionālisms un brīvība”, kurā apkopotas autora publicistiskās esejas.

Grāmatā tiek apskatīts nacionālisma jēdziens, nacionālisms saistībā ar latviešu tautas vēsturi un valodu, tautas saistība ar kultūru un ētiku, tautas pašapziņa un pašcieņa, latviešu patriotisms un garīgās vērtības, kas jāīsteno politikā.

“Šī grāmata ir īpaši aktuāla laikā, kad Krievija un krievu tauta, apzīmējot bez visniecīgākā iemesla latviešu tautu par otru lielāko Krievijas ienaidnieku starp citām valstīm, kad krievi Latvijā un Krievijā nespēj pārvarēt niknumu par to, ka baltieši pirmie izlaužas no impērijas, laikā, kad Saeimas deputāts Pliners atklāti jūsmo par iespējamu braucienu uz Maskavu, kad Saeimas deputāts Latvijas karogā degunu šņaucis un krievu avīzē raksta, ka, lūk, Otrā pasaules kara beigu posmā latvieši bēguši līdzi hitleriešiem, jo bijuši hitleriskās ideoloģijas pārņemti, laikā, kad Rīgas domnieks Giļmans nekautrējoties pasaka, ka ienīst mūsu valsti un robežstabus uz austrumu robežas vajadzētu nogāzt, kad Saeimas deputāta kandidāte, krievu preses redaktore Zagorovska, kuras vecāki pirmskara Latvijas valstī jau bija pilsoņi, atļaujas rakstīt, sasniedzot cinisma kalngalu, - “latvieši ir vainīgi, ka kara laikā bojā gājuši tik daudz krievu un vāciešu”.” Visvaldis Lācis

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu