«Zemlikā» uzstāsies vijolniece Iva Bitova un apvienība «Guapo»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šoruden Durbē notiekošajā sestajā mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālā «Zemlika» uzstāsies čehu izcelsmes vijolniece Iva Bitova (Iva Bittová) un britu progresīvās ģitārmūzikas apvienība «Guapo», informēja festivāla rīkotāji.

Čehijas pilsētā Bruntālā dzimusī vijolniece un dziedātāja Bitova ir viena no spilgtākajām savas paaudzes austrumeiropiešu brīvdomātājām, māksliniecēm-vizionārēm. Augusi mūziķu ģimenē, vijolniece jau kopš agras bērnības iepazina, ko nozīmē ar akadēmisku degsmi un mērķtiecīgu spēles tehnikas pilnveidošanu apgūt tautas mūzikas instrumentu spēli.

Skolas gados mūziķe apmeklēja baleta un vijoļspēles klasi, vēlāk iestājoties Brno Konservatorijā. Pabeigusi drāmas un mūzikas studijas, māksliniece vairāk pievērsās aktrises talanta izkopšanai nekā muzicēšanai. Tēva pāragrā nāve lika Bitovai atgriezties pie muzicēšanas un komponēšanas, kas izrādījies viņas dzīves īstais aicinājums.

2003. gada režisora Ondžeja Trojana filma «Želary» ar Bitovu vienā no galvenajām lomām tika nominēta «Oskara» balvai kā labākā ārzemju filma.

Pirms gandrīz desmit gadiem Bitova nolēma pārcelties uz pastāvīgu dzīvi ASV. Tur viņa dzīvo kopā ar savu jaunāko dēlu Antoņinu, kurš arī izvēlējies turpināt Bitovu dzimtas muzikālo līniju.

«Guapo»
«Guapo» Foto: Publicitātes foto

Savukārt «Guapo» ir britu mūziķu kolektīvs, kas savā daiļradē pārskata robežas starp progresīvā un avangarda roka, trokšņu mūzikas un minimālisma žanriem. Pirms vairāk nekā 20 gadiem «Guapo» sākās kā Deivida Smita bungu un basa duets kopā ar Metu Tompsonu, bet tagad pēc vismaz desmit izdotiem studijas ierakstiem «Guapo» ir pazīstams kā britu eksperimentālās rokmūzikas smagsvaru kvartets.

«Maksimāls minimālisma meistardabs,» Tā par «Guapo» pēdējo studijas albumu «Obscure Knowledge» izteicies žurnāls «Prog».

Biļetes uz sesto mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālu «Zemlika» 28. un 29. oktobrī Durbē nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā – Bezrindas.lv. To cena šobrīd – 26.00 EUR. Festivālam tuvojoties, biļetes kļūs dārgākas. Pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu