Skandināvu drum’n’bass krusttēvs Seba Rīgā! (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar 17. oktobri, klubā "16. korpuss", kurš atrodas bijušās VEF rūpnīcas teritorijā, durvis vērs jauns ikmēneša drum’n’bass pasākums "Lifts".

Pēc sekmīgas Lifta pasākumu sērijas Igaunijas pilsētā Tallinā, Latvijas un Igaunijas pasākumu rīkotāji ir apkopojuši spēkus, lai šo pasākumu organizētu arī Rīgā. Lifts ir kļuvis leģendārs pateicoties pasaules klases viesmāksliniekiem, kuri pārstāv lauzto ritmu mūzikas inteliģento pusi – Paradox, Martsman, Macc, Fanu u.c.

Pasākuma mērķis ir parādīt to, ka drum’n’bass mūzika ir ne tikai “hardcore semplu” gaļas mašīna, ar 180 bmp ātrumu atskaņota netīrās rūpnīcās, bet gadiem ilgi veidojies melodiju un fanka piesātināts mūzikas novirziens.

Pirmais "Lifts" atvedīs vīru, kurš darbojies drum’n’bass mūzikā jau vairāk nekā 10 gadus un tikai tagad – pēc 12 gadiem - ir izlaidis pirmo albumu ar nosaukumu "Return to Forever".

Tas ir neviens cits kā skandināvu drum’n’bass krusttēvs SEBA. Sebastians Ārenbergs ir pasaulslavens ar savu īpatnējo ziemeļnieciski auksto un ledus tīro skanējumu ne tikai kā producents bet arī kā dīdžejs. Seba aizsāka savas mūziķa gaitas, izlaižot pirmās drum’n’bass plates izdevniecības "Good Looking Records" apgādā.

17. oktobrī albuma prezentācijas tūres ietvaros Seba uzstāsies kopā ar Robertu Manos, kura vokālu iespējams dzirdēt ne tikai Sebas skaņdarbos, bet arī citos d’n’b un arī tehno mūziķu skaņdarbos.

Pasākumā kopā ar ārzemju viesi uzstāsies arī ciemiņi no Igaunijas, kuri arī ir Lifta tradīciju aizsācēji un vietējie drum’n’bass veterāni – Bio.codes sastāvā, kopā ar DJ Kone no Värka Crew un viens no šā brīža aktīvākajiem jaunajiem dj-iem – Nerone no Polarities apvienības.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu