Vējonis: Valsts prezidenti ir tādi paši cilvēki kā ikviens cits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidenti ir daļa no Latvijas sabiedrības, tādi paši cilvēki kā ikviens cits, atgādinājis Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Melngalvju namā, kur tika atklāta grāmata «Brīvās Latvijas prezidenti», prezidents atzina, ka viņam ir patiess gandarījums par grāmatu, jo tā sniedz sabiedrībai plašāku ieskatu Valsts prezidenta darbā, ļauj iepazīt valsts prezidentu personības, dzīvesgājumus un plašāk uzzināt par darbā paveikto, informēja prezidenta Preses dienestā.

Valsts prezidents uzrunā klātesošajiem uzsvēra, ka būt Latvijas Valsts prezidentam, aktīvi piedalīties valstī svarīgākajos procesos un nest mūsu valsts vārdu pasaulē ir patiesi liels gods. «Vienlaikus šī grāmata parāda prezidentu cilvēcisko pusi - ka esam daļa no Latvijas sabiedrības, tādi paši cilvēki kā ikviens cits,» teica Vējonis.

Valsts prezidents pateicās apgādam «Jumava» par atjaunotās grāmatas izdevuma publicēšanu. Autoriem un citiem projektā iesaistītajiem viņš novēlēja panākumus, jaunajam grāmatas izdevumam atrodot vietu daudzās mājās un bibliotēkās.

Grāmatas atklāšanā piedalījās arī bijušie valsts prezidenti Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga, Valdis Zatlers un Andris Bērziņš.

Pasākumā bija aicināti piedalīties un šo grāmatu eksemplārus dāvanā saņēma Valsts prezidenta kancelejas rīkotā konkursa «Mana kā Valsts prezidenta uzruna» pēdējo trīs gadu uzvarētāji. Konkursā viņi sevi parādīja kā zinošas un radošas personības, kurām interesē Valsts prezidenta institūcija un valstī notiekošie procesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu