Sestdien Miera ielas radošajā kvartālā - «Miera ielas Vasarsvētki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sestdien, 14.maijā, Miera ielas radošajā kvartālā jau piekto reizi notiks festivāls «Miera ielas Vasarsvētki», kas apmeklētājus ar īpašu svētku programmu priecēs no plkst. 11.45 līdz 22, informēja pasākuma rīkotāji.

Festivāla «Miera ielas Vasarsvētki» programma būs baudāma Miera ielas garumā no Brīvības ielas līdz pat Tallinas ielai.

Uz brīvdabas koncerta skatuves visas dienas garumā uzstāsies dažādu mūzikas žanru pārstāvji. Koncertu ar saviem muzikālajiem priekšnesumiem atklās Laima Jansone. Uz skatuves uzstāsies arī pūtēju orķestris «Fanfara» diriģenta Mārča Miķelsona vadībā, džeza kvartets «Hypercube», «Jakob Noiman Festival Band», «Vairāk kauna nav», «Kaktiņš stūrītis», «Stūrī zēvele», «Les Attitudes Spectrales», «northern c», kā arī «Apofeoz Sound System».

Īpaša svētku programma paredzēta tieši bērniem. Būs iespēja izmēģināt savu roku veiklību vairākās radošajās darbnīcās - pašam izgatavot savas stikla burtiņkrelles, ziedu matu rotu, mozaīku vai masku, kā arī iepazīt grāmatzīmju izšūšanu, kvillingu un leļļu izšūšanu. Varēs uzgleznot savu gleznu uz stikla, sienas un pat mannā vai rīsos, kā arī piedalīties kēksiņu dekorēšanas konkursā. Būs arī disenīte bērniem, savukārt, griežot lielo laimes ratu, varēs arī tikt pie Laimas saldumiem.

Mazākie kino cienītāji varēs skatīt īpaši svētkiem sagatavoto bērnu īsfilmu programmu sadarbībā ar īsfilmu festivālu «2Annas», savukārt lielākiem būs speciāli sagatavota latviešu īsfilmu programma.

Ikviens apmeklētājs varēs piedalīties Miera ielas iepazīšanas spēlē «Krustām/šķērsām» un saņemt vērtīgas balvas no Miera ielas. Būs iespēja apdrukāt savu līdzpaņemto krekliņu ar kādu zīmējumu. Visi vēstures interesenti varēs izstaigāt ekskursiju pa Miera ielu gida vadībā, uzzināt daudz jaunu faktu, kā arī noklausīties patiesus ielas stāstus no tās iedzīvotājiem.

Paralēli svētkiem darbosies arī zemnieku tirdziņš ar dažādiem lauku labumiem un vērtīgo lietu tirdziņš, kurā varēs iegādāties dizaineru, amatnieku un citas vērtīgas lietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu