Starptautiska konference "Klimata pārmaiņas — kāpēc tas ir svarīgi biznesam?"

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2008. gada 16. oktobrī viesnīcas Radisson SAS Latvija konferenču zālē "Daugava" notiks konference "Klimata pārmaiņas – kāpēc tas ir svarīgi biznesam?". Konferenci organizē Lielbritānijas vēstniecība kopā ar Lielbritānijas Rūpniecības konfederāciju (CBI) un Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), sadarbojoties ar LR Vides ministriju.

Kā informēja Komunikāciju vadītāja Lielbritānijas vēstniecībā Lelde Pfafrode, konferences mērķis ir parādīt, kādu labumu biznesam var sniegt klimatam draudzīga prakse, kādas priekšrocības konkurencē dod augstāka energoefektivitāte un mazāks fosilo energoresursu izlietojums. Lielbritānijas un Latvijas uzņēmēji apspriedīs, kā augstāka energoefektivitāte var mazināt ražošanas izmaksas, kā jaunas zemu izmaksu un klimatam draudzīgas tehnoloģijas var palielināt peļņu, kā gūt labumu no emisijas kvotu tirdzniecības un līdzīgas stratēģijas.

Lielbritānijas vēstnieks Ričards Mūns norāda: "Gan britu sabiedriskā doma, gan uzņēmēji ir par klimata pārmaiņu ierobežošanu, atbalstot valdības rīcību emisiju kontroles un atjaunojamās enerģijas izmantošanas jomā. Britu valdības prasības uzņēmumiem un mājsaimniecībām iet soli solī ar ES prasībām un pat tās apsteidz. Taču ekonomika, kas pārkārtota uz zemu emisijas līmeni, dos iespēju ne vien ierobežot klimata pārmaiņas, bet arī risināt energoapgādes drošības jautājumus un pat veicināt izaugsmi. Šoreiz gribam runāt par to, kā ar augstāku energoefektivitāti uzņēmumi var ietaupīt izmaksas un vairot peļņu."

Konferenci atklās Latvijas Vides ministrs Raimonds Vējonis; uzrunu teiks Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvis Mārcis Dzelme, savukārt ar valdības skatījumu iepazīstinās Vides ministrijas Klimata un atjaunojamo energoresursu departamenta direktors Valdis Bisters. Konferences moderators būs žurnālists un producents Ansis Bogustovs.

LDDK direktore Elīna Egle norāda: "Šobrīd sabiedrībā daudz diskutējam par efektīvu cilvēkkapitāla izmantošanu, pārvaldības un darba organizācijas uzlabošanu, bet nepietiekamu uzmanību pievēršam potenciālam, ko sniedz apkārtējās vides resursi. Vide ir cilvēka eksistences un uzņēmumu konkurētspējas pamatā. Vide nodrošina infrastruktūru un ļauj īstenot sabiedrības vajadzības. Ir īstais laiks apgūt un likt lietā idejas, kā strādāt ilgtspējīgi un ar peļņu, ņemot vērā ietekmi uz vidi un alternatīvas, kuras virza klimata pārmaiņas. Jo ātrāk mēs apzināsimies labāko biznesa praksi un izvērtēsim savu uzņēmumu politiku efektīvai vides resursu izmantošanai, jo ātrāk gūsim konkurētspējas priekšrocības šodien un nākotnē."

Pārfrāzējot konferences galveno tēmu, tā ir: "Uzņēmējdarbība ekonomikā ar zemu izmešu emisijas līmeni: kā atrast iespējas?" Par šo tēmu uzstāsies arī Dr. Adams Kārtraits, Lielbritānijas Ekonomikas ministrijas (Uzņēmējdarbības un likumdošanas reformu ministrija) vecākais konsultants uzņēmējdarbības iespēju jautājumos ekonomikā ar zemu izmešu emisijas līmeni.

Ar praksi Lielbritānijā iepazīstinās Lielbritānijas Rūpniecības konfederācijas vides politikas direktors Metjū Ferovs (Matthew Farrow), valsts uzņēmuma "Carbon Trust" klimata pārmaiņu stratēģiju direktors Džeimss Vailds, Nissan Motors UK pārstāvis Ians Kellijs (Ian Kelly) un citi. Par energoefektivitāti Latvijā runās Latvenergo pārstāve Anita Kvesko un Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas prezidents Edgars Vīgants.

Konferences otrajā daļā paredzēta Latvijas pārstāvju un britu delegātu paneļdiskusija par to, kā izveidot nākotnes tautsaimniecību ar zemu izmešu emisijas līmeni.

Konferencē dalību reģistrējuši 100 delegāti, kas pārstāv Latvijas uzņēmumus ("Balticovo", AS "Rīgas Siltums", AS "Valmieras piens", "Kuģu remonta sabiedrība", SIA "CEMEX", AS "Latvijas balzams", u.c.) un dalībnieki no Igaunijas, Polijas un Rumānijas.

Reģistrēšanās konferencei no plkst. 8.30. Īpaši interesanta varētu būt 11.30 paredzētā uzņēmējdarbības piemēru analīze energoefektivitātes vairošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu