Aptauja: Ārvalstu studentus Latvijā patīkami pārsteidz iedzīvotāju strādīgums un interneta ātrums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārvalstu studenti, kuri piedalījušies Latvijas Institūta (LI) organizētajā «Latvijas stāstu darbnīcā», atzinuši, ka viņus patīkami pārsteidzis iedzīvotāju strādīgums un interneta ātrums.

Darbnīcas laikā katram dalībniekam bija iespēja uzstāties ar trīs minūšu stāstu par lietām, kas viņus Latvijā iedvesmojušas, informēja LI sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Rūklis.

Studenti atzina, ka viņus pārsteigušas tādas lietas kā Latvijas iedzīvotāju strādīgums, viņu labās angļu valodas prasmes pat senioru vidū, patriotisms un savas zemes mīlestība, Latvijas interneta ātrums un pieejamība, Latvijas izglītības sistēmas kvalitāte un personiskā pieeja, sēņošanas sacensības, tas, ka latvieši ēd visu, kas izaug dārzā, un Latvijas skaistās ziemas un tīrā daba.

Tikmēr kāds students no Norvēģijas uzskata, ka Latvijā preces ir lētākas un internets ātrāks, bet citādi Latvija no Norvēģijas ne ar ko daudz neatšķiroties. Savukārt studenti no Dienvidkorejas izteicās, ka interneta ātrums un kvalitāte Latvijā ir tāda pati kā pie viņiem.

Uz «Latvijas stāstu darbnīcu» pulcējās Latvijas augstskolās studējošie ārvalstu studenti un praktikanti no Norvēģijas, Francijas, Dienvidkorejas, Turcijas, Kanādas, Indijas, Nigērijas, Turkmenistānas, Krievijas, Slovākijas, Vācijas, Čehijas, Ķīnas. Studenti pārstāvēja Liepājas Universitāti, Banku augstskolu, Latvijas Universitāti un Kanādas vēstniecību Latvijā.

«Latvijas stāstu darbnīca» ir jauna LI komunikācijas programma apmaiņas studentiem, kuri studē Latvijā, un Latvijas studentiem, kuri dodas studēt uz ārzemēm. Tās mērķis ir uzrunāt ārvalstu auditorijas par Latvijai svarīgiem jautājumiem, kā arī popularizēt Latvijas starptautisko atpazīstamību un iespējas apceļot, mācīties, dzīvot, strādāt un investēt Latvijā.

Līdz šim «Latvijas stāstu darbnīcas» jau notikušas Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā, bet tuvākajā laikā plānotas arī Liepājas Universitātē un Latvijas Universitātē. Latvijā studējošajiem ārzemju jauniešiem «Latvijas stāstu darbnīca» tiek piedāvāta ar nosaukumu «Stories of Latvia».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu