Sāksies Brodvejas mūzikls “Vestsaidas stāsts” (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 15. līdz 26. novembrim Ķīpsalas hallē notiks pasaulslavenā mūzikla "Vestsaidas stāsts" uzvedumu sērija.

Mūzikla režisors ir pieredzējušais Ivo Ēnsalu (Igaunija), ar kuru “BT 1 Music” veiksmīgi sadarbojās arī pērn, kopīgi veidojot “Mūzikas skaņu” izrādes. “Vestsaidas stāsta” muzikālais vadītājs un diriģents ir Normunds Vaicis, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks. Gan Latvijā, gan ārzemēs augsti novērtētais Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris skatītājiem atskaņos komponista Leonarda Bernsteina fantastisko mūziku, savukārt īpašu graciozitāti uz skatuves notiekošajam piešķirs profesionāla dejotāju grupa 24 cilvēku sastāvā.

“Vestsaidas stāsta” scenogrāfs Aigars Ozoliņš savas ieceres realizēs uz vairāk nekā 400 kvadrātmetru lielas skatuves. Šobrīd scenogrāfs gatavs atklāt vien to, ka skatuves iekārtojuma galvenais elements būs aizmugurējā plānā novietota milzīga siena, kurā iestrādāti vairāk nekā 10 atverami vārti un durvis. Kā gaismas kalpos milzīgi plazmas televizori, bet attiecīgā laika sajūtas radīšanai tiks izmantots arī amerikāņu auto Oldsmobile Ninety-Eight Regency.

“Vestsaidas stāsts” ir viens no slavenākajiem mūzikliem pasaulē – spēcīgs un emocionāls klasiskā amerikāņu mūzikla šedevrs, kas savā tiešumā uzrunā skatītājus visā pasaulē. Tam mūziku komponējis Leonards Bernsteins, libreta autors – Arturs Lorents, dziesmu tekstu autors – Stīvens Sondheims. Mūzikls savu pirmizrādi piedzīvoja 1957. gada 26. septembrī “Winter Garden Theater” Brodvejā, Ņujorkā.

No Viljama Šekspīra lugas “Romeo un Džuljeta” iedvesmojušies cilvēki visā pasaulē, un interpretāciju par mūžseno mīlas stāstu ir daudz. “Vestsaidas stāsts” ir Šekspīra lugas muzikāla adaptācija – jaunie mīlētāji satiek viens otru Ņujorkas ielās, kur tos apdraud ārpus viņu kontroles esoši sociālie apstākļi. Dinamika un spriedze veido spēcīgu un nevaldāmu kaislību piesātinātu sižetu. Mūzikls ataino notikumus, kas norisinās tikai divu dienu laikā. Ainas seko viena otrai, neizbēgamā progresijā atklājot notikumus, kas risinās starp divām naidīgi noskaņotām viena rajona bandām – Džeti (Jets) un Šārki (Sharks). Džeti sevi uzskata par baltajiem eiropeiskas izcelsmes “amerikāņiem”, savukārt Šārki ir tumšādaini spāņu vai afrikāņu izcelsmes puertorikāņi. Džetu starpā valda uzticība, viņi ir lepni par to, kas un kādi viņi ir, un ir apņēmības pilni nosargāt savu varu rajonā. Šārkus vieno tikpat spēcīga lojalitāte, lepnums un vēlme nostiprināt savu identitāti, izvirzot pretenzijas uz ietekmi apkaimē. Cik spēcīgs un nekontrolējams ir viņos esošais naids, tikpat stipra ir šo jauniešu spēja dziļi un maigi mīlēt. Kopš 1957. gada 26. septembra mūzikls “Vestsaidas stāsts” kopumā ir producēts vairāk nekā 730 reizes. Balstoties uz mūzikla sižetu un dziesmām, 1961. gadā tika uzņemta filma “West Side Story”, kas guvusi milzīgus panākumus skatītāju un kritiķu vidū, saņēmusi neskaitāmas godalgas un tiek demonstrēta uz ekrāniem joprojām.

Lomās: Artūrs Skrastiņš, Dita Lūriņa, Zane Dombrovska, Mārtiņš Egliens, Mārcis Maņjakovs, Elizabete Zagorska, Ieva Pļavniece, Jānis Paukštello, Harijs Spanovskis, Anna Šteina, Juris Gornavs, Dainis Gaidelis, Arvis Rekets, Linda Amantova (Anmary), Vineta Elksne, Linda Kalniņa (Lily), Juris Vizbulis, Marta Kukarane (Vanilla), Roberto Meloni, Kristīne Ozoliņa (Kristy), Markus Riva, Annija Zahovska, Maija Vidovska, Gatis Āboliņš, Edgars Janovs, Laura Polence, Uldis Siliņš, Alise Kante un Daumants Kalniņš.

15.11.2006. 19.30 16.11.2006. 19.30 17.11.2006. 12.00 18.11.2006. 17.00 19.11.2006. 12.00 24.11.2006. 19.30 25.11.2006. 12.00 25.11.2006. 18.00 26.11.2006. 12.00

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu