Vīkandere nodibina producentu kompāniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedru aktrise Alīsija Vīkandere (Alicia Vikander) paziņojusi par savas filmu producentu kompānijas «Vikarious Productions» izveidošanu, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Kompāniju «Vikarious Productions» vadīs Vīkandere un viņas aģents Čārlzs Koljē, ziņo kino žurnāls «Variety».

Rudenī sāksies kompānijas pirmās filmas «Euphoria» uzņemšana. Vīkandere un franču aktrise Eva Grīna tajā spēlēs māsas, kuras ceļo pa Eiropu.

«Tas ir dziļdomīgs stāsts par divām māsām, kuras ir atsvešinājušās viena no otras. Tas ir pilns sāpju, bet arī prieka, un pievēršas ļoti svarīgām problēmām. Tajā izskan aizraujošas sieviešu balsis un talants gan kameras priekšā, gan aiz tās,» norāda Vīkandere.

Filmas režisore būs zviedriete Līsa Langseta, kura iepriekš strādājusi ar Vīkanderi kinolentēs «Pure» un «Hotel». «Euphoria» būs viņas pirmā filma angļu valodā.

27 gadus vecā Vīkandere šogad ASV Kinoakadēmijas balvu ceremonijā saņēma «Oskaru» par labāko otrā plāna tēlojumu drāmā «The Danish Girl» («Dāņu meitene»).

Aprīlī atklātībā nonāca ziņas, ka Vīkandere spēlēs galveno lomu jaunā «Tomb Raider» («Kapeņu izlaupītāja») sērijas filmā.

Nesen amerikāņu aktrise Džesika Časteina izveidoja producentu kompāniju «Freckle Films», kurā viņa ir direktore.

Vairākas sieviešu dzimuma aktrises nākušas klajā ar savām filmu kompānijām, taču ne visos gadījumos tās guvušas panākumus.

Pēc otrās «Oskara» balvas iegūšanas 2008. gadā aktrise Hilarija Svanka atklāja kompāniju «2S», kas līdz šim izdevusi tikai ne pārāk labi novērtētās filmas «You’re Not You» un «Something Borrowed» («Aizņemos līgavaini»).

Turpretī amerikāņu aktrises Drū Berimoras 1999. gadā izveidotā kompānija «Flower Films» izdevusi tādas veiksmīgas kinolentes kā «Charlie’s Angels» («Čārlija eņģeļi») sēriju, «Donnie Darko» («Donijs Darko») un «50 First Dates» («Piecdesmit pirmie randiņi»).

Amerikāņu aktrise Rīsa Viterspūna vada kompāniju «Pacific Standard», kas laidusi klajā panākumiem bagātās filmas «Gone Girl» («Neatrodamā») un «Wild» («Mežone»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu