Gunta Bāliņa, Ija Bite „Latvijas baleta enciklopēdija” (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grāmata ir mēģinājums apkopot ziņas par cilvēkiem, kas profesionāli, saņemot par to algu, kalpojuši Terpsihorai, tātad par baleta māksliniekiem, kuri strādājuši Latvijas Nacionālajā operā, Liepājas teātra baletā, Rīgas Operetes teātrī, VDA "Sakta" un "Daile".

Enciklopēdijā atradīsiet ziņas arī par baletmeistariem, komponistiem, diriģentiem, scenogrāfiem, kostīmu māksliniekiem utt., ne tikai Latvijā strādājošajiem, bet arī trimdas māksliniekiem.

Enciklopēdijā ir bagātīgs ilustratīvais materiāls, kā arī īpaša papīra izmantošana padara šo izdevumu kompaktu un ērti lasāmu.

„Dejotāji, komponisti, horeogrāfi, diriģenti – Latvijas kultūrai tik būtiski, neaizstājami, vienreizēji... Nekad iepriekš šīs dzīves nebija tā pulcētas vienkopus - mums nebija tik vērienīga un dokumentāli izstrādāta pētījuma. Nu esam kļuvuši par vēl vienu sevis apzināšanos bagātāki.” Artūrs Maskats

Enciklopēdijas atvēršanas svētki notiks 15.novembrī, Nacionālās operas Baltajā zālē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu