Soctīklotāji pauž neizpratni, kāpēc jāsvin 9.maijs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien Uzvaras parkā Rīgā notiek ikgadējie 9.maija pasākumi. Jau ziņots, ka šodien Pārdaugavā, pie Padomju armijas karavīru pieminekļa, biedrība «9maijs.lv» rīkos nacisma sagrāves 71.gadadienas svinības. Pasākumi sākās jau plkst.10 no rīta ar ziedu nolikšanu pie pieminekļa, kurā piedalījās arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), vairāku valstu vēstnieki un Otrā pasaules kara veterānu tuvinieki. Tvitera lietotāji apspriež, vai Krievijas armijas atbalstītājiem ir iemesls svinēt 9.maija pasākumus.

Par Padomju armijas karavīru pieminekļa apkārtnē notiekošo ziņo friziere Līga Ābele Zoltnere.

Žurnālists Kārlis Dagilis neredz iemeslu godināt kara uzvarētājus.

Arī aktīvais tvitera lietotājs Artūrs Leitlands uzskata, ka ASV ir lielāks iemesls svinēt Otrā pasaules kara beigas nekā Krievijai.

Viedoklim pievienojas politologs Aksels Rēcs.

Arī Latvijas Universitātes pasniedzējs Guntars Vaivars meklē iemeslu svētku svinēšanai.

Jurists Aivars Borovkovs pieņem, ka 9.maija parādes mērķis ir peļņas gūšana.

Tvitera lietotājs Sandis Ozoliņš aicina ignorēt 9.maija pasākumus.

Biedrībai «9.maijs.lv» izsniegta atļauja publiska pasākuma rīkošanai 9.maijā Uzvaras parkā no plkst. 9 līdz 23.

Tāpat 9.maijā plkst.16 Slokas ielas un Kalnciema ielas krustojumā sāksies gājiens, kura mērķis ir atcerēties ģimenes locekļus, kas Otrā pasaules kara laikā ir cīnījušies sabiedroto rindās pret nacistisko Vāciju.

Latvijā nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena ir 8.maijs. Katru gadu plaši pasākumi Rīgā notiek arī 9.maijā, kad Uzvaras dienu atzīmē Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu