Kļūt par Saeimas deputātiem nekāro (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan uz ministra pienākumu pildīšanas laiku vairāki Saeimas deputāti nolikuši mandātus, tā dodot iespēju tikt tautas kalpa godā kolēģiem no savām partijām, ne visi šo iespēju izmanto.

Bijušais satiksmes ministrs Krišjānis Peters (LPP/LC) nepieņems Saeimas deputāta mandātu uz laiku, kamēr viņa frakcijas kolēģe Inese Šlesere atradīsies bērna kopšanas atvaļinājumā. K. Peters būs satiksmes ministra Aināra Šlesera padomnieks un biroja vadītājs. Kā sacīja K. Peters, viņš secinājis, ka partijas dotos solījumus vēlētājiem viņš labāk varēs īstenot, strādājot ministrijā. Līdz ar to I. Šleseres mandātu saņems Vjačeslavs Stepaņenko, kas darbojās jau 8. Saeimā.

Četru citu LPP/LC deputātu uz ministra amata pienākumu laiku noliktos mandātus saņems Inta Feldmane, Jānis Šmits, Dzintars Jaundžeikars un Dainis Turlais.

Arī zaļo zemnieku rindās ne visi kāro tikt pie deputāta mandāta uz laiku. No ZZS ievēlētie ministri tuvākajā laikā noliks mandātus, un uz ministru pienākumu pildīšanas laiku tos saņems pašvaldības deputāts Uldis Augulis, bijušie Saeimas deputāti Vilnis Edvīns Bresis un Andis Kāposts. Savukārt Dobeles slimnīcas galvenais ārsts Andrejs Spridzāns atteicies no deputāta pienākumu pildīšanas uz laiku, tādēļ Saeimā aicināta zemniece Ligita Silaraupa.

Kā zināms, arī Tautas partijas par ministriem tapušie grasās nolikt mandātus. Līdz ar to Saeimu varētu papildināt arī Vaira Paegle, Kārlis Leiškalns, Jānis Porietis, Māris Krastiņš, Ziedonis Rubezis, Ērika Zommere un Valdis Ģīlis.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu