«Radiohead» jaunais albums ir klāt!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tas nu ir noticis! 8. maijā britu grupa «Radiohead» laidusi klajā savu jauno studijas albumu «A Moon Shaped Pool». Publiskots dziesmu saraksts un albuma vāks. Albums digitālā formātā iegādājams grupas mājas lapā, iTunes, Apple Music un Tidal straumēšanas servisos.

Jau ziņots, ka svētdien, 1. maijā, bez nekādiem paskaidrojumiem «Radiohead» izdzēsa visus ierakstus sociālajos tīklos (Twitter, Facebook), kā arī likvidēja grupas mājas lapu radiohead.com. Tur uz brīdi bija tukšums. 3. maijā ieraksti «Twitter» atsākās, un šobrīd atkal viss ir savās vietās.

www.radiohead.com

Grupas mājas lapā iespējams pasūtīt albuma vinila un CD versiju, kas iznāks 17. jūnijā. Limitēts albuma variants tiks izdots septembrī.

Pagājušajā nedēļā «Radiohead» laida klajā dziesmas «Burn the Witch» videoklipu, kas līdz šim vietnē «YouTube» skatīts vairāk nekā desmit miljonus reižu.

Videoklipa animāciju veidotāja Virpi Ketu norādīja, ka grupa ar dziesmu vēlējusies pievērst uzmanību «dažādu cilvēku vainošanai, musulmaņu vainošanai», kas pielīdzināma raganu medībām mūsdienās.

Grupas iepriekšējais albums «The King of Limbs» tika izdots 2011. gadā.

Maijā grupa dosies turnejā un uzstāsies vairākos festivālos.

Albumā iekļauti arī divi jau iepriekš izdoti singli - «Burn the Witch» un «Daydreaming» (skat. video).

Platē iekļauta dziesma «True Love Waits», kas koncertos izpildīta jau kopš 2001. gada. Skaņdarbu «Desert Island Disk» ansamblis izpildīja pagājušogad Parīzē. Arī dziesma «Present Tense» jau izskanējusi koncertos un tās sacerēšana datējama ar 2008. gadu.

A Moon Shaped Pool:

01 Burn the Witch
02 Daydreaming
03 Decks Dark
04 Desert Island Disk
05 Ful Stop
06 Glass Eyes
07 Identikit
08 The Numbers
09 Present Tense
10 Tinker Tailor Soldier Sailor Rich Man Poor Man Beggar Man Thief
11 True Love Waits

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu