Animācijas studijas «Rija» tētis Vilnis Kalnaellis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

360TV īpašā interviju cikla «100 personības līdz Latvijas simtgadei» ietvaros Kaspars Breidaks pirmdien, 9. maijā, uz sarunu aicinājis Vilni Kalnaelli - animācijas studijas «Rija» vadītāju, producentu un Latvijas kinoproducentu asociācijas prezidentu. Saruna gaidāma par plašu tēmu loku - modi kino jomā, skaistākajām festivālu vietām pasaulē un arī ceļojumiem.

Kaspars Breidaks sarunā ar Vilni Kalnaelli pieskaras modes tēmai. Uz jautājumu, vai Vilnis pats seko līdzi modei, viņš atklāj, ka vairāk gan seko tai kino jomā. Producents atzīst, ka viņa ikdienā komunikācija notiek ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās. Un ikviens indivīds ar izskatu un vizuālo tēlu savā veidā prezentē valsti, tādēļ pie tā ir jāpiedomā. Kasparam, taujājot par festivāliem un dažādām balvu pasniegšanas ceremonijām, kuros notiek savstarpēja vērtēšana, Vilnis stāsta par tur valdošo etiķeti. Mode, apģērbs, izskats ir veids, kā tiek prezentēts projekts, ar kuru tiek pārstāvēta valsts, un papildu efekti palīdz uzmanības piesaistīšanā.

Kasparam, mēģinot uzzināt, kas diktē kino modes tendences, studijas viesis atklāj, ka viņaprāt, lielajā kino tas ir Kannu filmu festivāls, bet animācijas filmām - Anesī starptautiskais festivāls Francijā.»

Pieskaroties skaistāko festivālu tēmai, Vilnim pašam visbiežāk sanākot būt Kannās un Berlīnē, bet no ceļojumiem visspilgtāk atmiņā palikusi Tibeta. Tā iespiedusies atmiņā ar cilvēkiem, vidi, dabu, attiecībām - viss atstājis uz Vilni tik lielu iespaidu, ka nekur citur negribas braukt. Līdz tam gan viņš esot bijis gan Portugālē, gan Itālijā, gan Spānijā.

Darba ziņā Vilnis kā interesantāko vietu min Kannas, jo tur saplūstot kopā visa industrija. Bet no visām vietām skaistākā esot Ansī, Francijā. Vilnis Kalnaellis neslēpj no skatītājiem, ka, pēc viņa domām, tā ir patiešām skaistākā festivālu vieta pasaulē, uz kuru viņš braucot jau divdesmit vai pat vairāk gadus un varētu braukt vēl un vēl.

Šie aizraujošie stāsti ir tikai maza daļiņa no Kaspara Breidaka sarunas ar Vilni. Abi ik pa laikam, sarunai ritot, arī uzspēlē spēli «Uzmini kino citātu».

Iegriezies 360TV un skaties sarunu ar Vilni Kalnaelli 9. maijā plkst. 21.00 interviju ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei»!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu