«Master Card» tīklā bija traucēta norēķinu karšu darbība (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdienas vakarā visā pasaulē tika novēroti traucējumi «Master Card» tīklā. Tehniskās problēmas skārušas lielu skaitu starptautisko banku visā pasaulē.

Portālam TVNET par problēmām ar «Master Card» norēķinu kartēm pirmie ziņoja lielo Latvijas veikalu tīklu «Maxima» un «Rimi» pircēji.

Pircēji ziņoja, ka nav iespējams ar norēķinu karti samaksāt par precēm, tāpēc viņi tās bijuši spiesti atstāt veikalā. Par problēmām ar «Master Card» norēķinu kartēm sociālās saziņas vietnē «Twitter» ziņoja cilvēki visā pasaulē.

Kā portālu TVNET informēja SIA «Maxima Latvija» komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule, «šobrīd [plkst 21.58] veikalos «Maxima» starptautisko karšu «Master Card» darbība ir atjaunota. «Master Card» ziņoja par pārtraukumiem karšu darbībā visā pasaulē, kas skāra arī Latviju. Tādēļ neilgu laiku tika novēroti atsevišķi starptautisko maksājuma karšu «Master Card» darbības traucējumi.»

«Karšu pakalpojumu nodrošināšana ir tiešā veidā atkarīga no starptautiskiem maksājumu karšu zīmoliem «Master Card» un «Visa», kā arī citu karšu maksājumu veicējiem,» skaidroja Dupate-Ugule.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu