Lorenso uzvar «MotoGP» Francijas etapā, kļūstot par kopvērtējuma līderi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānis Horhe Lorenso no «Movistar Yamaha» komandas svētdien uzvarēja pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» sezonas piektajā posmā - Francijas «Grand Prix» -, kļūstot par kopvērtējuma līderi.

Pašreizējais pasaules čempions Lorenso, kuram trešdien apritēja 29 gadi, jau sestdien ar jaunu Lemānas trases rekordu bija labākais kvalifikācijā, bet svētdien uzvarēja ļoti pārliecinoši, par vairāk nekā desmit sekundēm apsteidzot savu leģendāro komandas biedru Valentīno Rosi no Itālijas, kā arī «Suzuki Ecstar» vienības braucēju Maveriku Vinjalesu.

Līdz šim kopvērtējuma līderis bija «Repsol Honda» vienības braucējs Marks Markess no Spānijas, kurš svētdien piedzīvoja kritienu. Viņš gan spēja atsākt sacensības un, kaut arī finišēja pēdējais, tika pie trim kopvērtējuma punktiem.

Čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem etapiem tagad Lorenso ir 90 punkti un viņš par pieciem punktiem apsteidz Markesu.

Savukārt trešais ar 78 punktiem ir Rosi.

Foto: AFP/LETA

Jau ziņots, ka sezonas pirmajā etapā Katarā uzvaru guva Lorenso, bet nākamajos posmos Argentīnā un ASV panākumus svinēja Markess. Savukārt pirms divām nedēļām Spānijā labākais bija Rosi.

Aprīlī kļuva zināms, ka pašreizējais pasaules čempions motošosejas prestižākajā «MotoGP» klasē Lorenso pēc šīs sezonas pametīs «Movistar Yamaha» komandu un pievienosies «Ducati» rindām.

Arī šajā sezonā, kas novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

Foto: AFP/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu