Šlīteres ceļotāju dienā būs iespēja apmeklēt tūristiem ikdienā nepieejamas vietas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER KLEIN / AFP

Šlīteres ceļotāju dienā šogad ikvienam būs iespēja apmeklēt tās Šlīteres dabas parka vietas, kas ikdienā tūristiem nav pieejamas, sola pasākuma organizatori.

Ceļotāju diena Šlīteres Undžavas mežos šogad norisināsies 4.jūnijā un 5.jūnijā, un divu dienu laikā būs iespēja aktīvi atpūsties un vienlaikus arī izzināt vidi, dodoties ceļā kājām, ar laivu vai velosipēdu.

Plašākais aktivitāšu klāsts tiks piedāvāts 4.jūnijā, kad būs iespēja kopā ar biologu Vilni Skuju mācīties lasīt dabas zīmes Rākstu meža virsājos. Par ģeoloģiju un kaļķainiem biotopiem pie Cirstu gravām stāstīs Līga Strazdiņa, bet Kolkasraga savdabību izrādīs tās saimnieks Jānis Dambītis. Apmeklētājiem būs iespēja ar velosipēdiem izbraukt jaunu maršrutu Šlīteres apkaimē, kā arī ar jūras laivām apskatīt dabas parku no ūdens puses. Savukārt Mazirbē varēs pieteikties pārgājienam pa lībiešu kultūrvēstures takām.

Svētdienas, 5.jūnija, rītā būs iespēja saklausīt un pazīt putnus Kolkā. Vēlāk kopā ar biologu Kristapu Vilku apmeklētāji varēs noskaidrot, kur sākas Šlīteres Zilie kalni. Tāpat svētdien varēs izbraukt pa velomaršrutu cauri kangariem un vigām, bet ar jūras laivām doties uz Kolkas bāku. Uz Kolkas bāku varēs nokļūt arī ar motorlaivas palīdzību.

Abas dienas apmeklētājiem būs atvērta Šlīteres bāka un dabas taka, Mazirbē būs atvērts Lībiešu tautas nams, bet lībiešu sēta «Stūrīši» piedāvās zivju zupu. Aktivitātes notiks arī galvenajā pulcēšanās vietā - Šlīteres pusmuižā, kur notiks Pāces vilnas fabrikas darbnīcas, šaušana ar loku, tūrisma iemaņu sacensības un orientēšanās, kā arī būs iespēja apskatīt pusmuižas ēku un mieloties ar vietējiem gardumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu