Par tautas kalpiem, iespējams, kļūs vēl 17 deputāti (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja jaunās valdības ministri uz amata pienākumu pildīšanas laiku noliks savus Saeimas deputāta mandātus, Tautas partijas (TP), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), Latvijas Pirmās partijas un Latvijas ceļa (LPP/LC) un Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (TB/LNNK) frakcijas uz laiku papildinās partiju bijušie deputāti.

Kopskaitā Saeimu varētu papildināt 17 bijušie deputāti – četri no ZZS, septiņi no Tautas partijas, pieci no LPP/LC un viens no TB/LNNK. Pēdējo ministri gan nav no partijas ievēlēto deputātu vidus, tāpēc šai partijai nebūs vajadzīgs papildinājums ministru amatu pienākumu pildīšanas laikā, taču, tā kā mandāta apstiprināšana vēlēšanu biļetenu viltošanas organizēšanā apsūdzētajam, no TB/LNNK ievēlētajam Jurim Boldānam atlikta, viņa vietā Saeimā, iespējams, varētu stāties Janīna Kursīte-Pakule. Ja mandātu bērna kopšanas atvaļinājuma laikā noliks LPP/LC deputāte Inese Šlesere, viņu, visdrīzāk, aizstās Krišjānis Peters.

Šādu izmaiņu dēļ sieviešu skaits Saeimā nemainītos, jo trīs ministres un, iespējams, Inesi Šleseri aizstātu četras citas dāmas, bet par vienu palielinātos deputātu ar augstāko izglītību skaits. Saeimā ievēlēti pieci deputāti ar vidējo izglītību – Viktors Ščerbatihs (ZZS), Sergejs Mirskis (SC), Artūrs Rubiks (SC), Ainārs Šlesers (LPP/LC) un Nikolajs Kabanovs (PCTVL), no kuriem Ainārs Šlesers, visticamāk, noliks mandātu uz ministra amata pienākumu pildīšanas laiku. No jaunievēlētajiem 9. Saeimas deputātiem 78 ir latvieši, 15 – krievi, Jakovs Pliners (PCTVL) ir ebrejs, Sergejs Mirskis (SC) – vācietis, bet Vitālijs Irlovs (SC) – karēlis. Četri deputāti – Boriss Cilevičs (SC), Aleksandrs Mirskis (SC), Juris Sokolovskis (PCTVL) un Anatolijs Mackevičš (LPP/LC) – savu tautību nav norādījuši.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu