Nazarovs: Kazahstānas izlase joprojām ir apakšgrupas pastarīte

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kazahstānas hokeja izlases galvenais treneris Andrejs Nazarovs arī pēc viņa vadītās vienības negaidītās uzvaras sestdien pasaules čempionāta spēlē pret Šveici uzskata, ka Kazahstāna ir A apakšgrupas, kurā spēlē ar Latvijas izlase, pastarīte.

Kazahstāna, kura pēc gada pārtraukuma ir atgriezusies pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, sestdien uzvarēja Šveici ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos.

«Sporta bukmeikeri nav kļūdījušies, mūs novērtējot par šīs grupas pastarīšiem. Es domāju līdzīgi,» pēc uzvaras preses konferencē žurnālistiem sacīja Nazarovs, kurš hokejā ar savu uzvedību un aso mēli ir iemantojis skandālista slavu.

Kazahstānas izlases treneris atzina, ka spēles sākums pret šveiciešiem nav izdevies, jo hokejisti pārāk daudz nervozējuši, tomēr pēc tam, kad kuriozus vārtus otrā puslaika vidū ar metienu no savas zonas zilās līnijas skaitliskajā mazākumā guva Romans Savčenko, cīņas gaita mainījusies.

«Pēc šī brīnummetiena mums izauga spārni un spēles turpinājums izdevās labs.

Sākumā bija pārāk liela nervozitāte, jo iepriekšējā turnīrā šajā līmenī Kazahstāna neuzvarēja nevienā spēlē,» atzina Nazarovs.

Kazahstānas izlase, pret kuru Latvija 14.maijā aizvadīs pirmspēdējo spēli apakšgrupu turnīrā, pagaidām ir atstājusi divas brīvas vietas spēlētāju pieteikumā, taču Nazarovs atklāja, ka komanda vairs necer uz rezultatīvo aizsargu Kevinu Dalmenu, kurš vēl sagatavošanās posma sākumā negaidīti devās uz dzimteni Kanādā, atstājot izlasi, kuru iepriekš ir pārstāvējis divos pasaules čempionātos.

Kazahstānas izlasē šajā čempionātā debitē trīs naturalizētie uzbrucēji - kanādieši Naidžels Douss un Dastins Boids, kā arī amerikānis Brendons Bočenskis, kuri jau vairākas sezonas ir pārstāvējuši Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Astanas «Baris», bet tagad ir ieguvuši arī Kazahstānas pilsonību. Douss pēcspēles metienos realizēja abus savus «bullīšus», arī uzvaru nesošo.

Tiesa, Nazarovs nebija īsti apmierināts ar leģionāru sniegumu. «Viņi centās, taču arī bija pārāk sanervozējušies. Mēs izjūtam ļoti lielu savu līdzjutēju atbalstu, kas ir patīkami, taču tas ir arī papildus spiediens hokejistiem.

Domāju, ka mums šeit ir otrs lielākais fanu atbalsts pēc Krievijas izlases,» uzskata Nazarovs.

Tikmēr Šveices izlases galvenais treneris Patriks Fišers pēc zaudējuma neslēpa sarūgtinājumu, jo komanda bija noskaņojusies tikai uzvarai.

«Mēs centāmies, taču acīm redzot, centāmies par maz. Spēles rezultāts ir neapmierinošs, jo neizmantojām ļoti daudz iespēju,» bilda Fišers. «Teicami nospēlēja pretinieku vārtsargs (Vitālijs) Koļesņiks, kurš atvairīja gandrīz 50 metienus. Zinājām, ka Kazahstānas ir bīstams pretinieks, ka viņiem ir laba kanādiešu maiņa».

Viņš nekritizēja savas komandas vārtsargu Reto Berru ielaistajos pirmajos vārtos. «Pirmo reizi manā karjerā vārti tika zaudēti skaitliskajā vairākumā pēc metiena no pretinieku zonas, taču nevajag aizmirst, ka Berra mūs vairākkārt arī glāba, tāpēc man pret viņu nekādu pretenziju nav,» sacīja Fišers, kura vadītā komanda pret Latviju spēlēs trešdien.

Sestdien Maskavā A apakšgrupā tiekas arī Norvēģija un Dānija, bet plkst.20.15 spēli sāks arī Latvijas un Čehijas valstsvienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu