Hermanis Paukšs “Ledus sarkofāgi”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stāsts par ekspedīciju Tālajos Ziemeļos. Tajā dodas galvenais varonis latviešu superslepenais aģents maskējoties kā pārējo ceļabiedru - zinātnieku miesassargs.

Taču patiesais aģenta uzdevums ir atrasts naftas krājumus, jo pēc pēdējiem aprēķiniem naftas pasaulei pietiks ne vairāk kā desmit gadiem. Ne abi zinātnieki, ne attiecīgo valstu valdība nav informēta par ekspedīcijas īstajiem mērķiem. Ekspedīcijas laikā pavisam negaidīti tiek atrasti kubveida ledus kluči, kur katrā atrodas iesaldēta jauna, skaista sieviete. Ir atrasta senas civilizācijas liecība. Kas notiek tālāk? … Notikumi risinās strauji un neprognozējami.

Hermanis Paukšs romānā notiekošo pasniedz ar humorīgi labdabīgu attieksmi. Brīžiem lasītājam pašam jāizšķiras, vai viņš uztver superslepenā aģenta piezīmes kā ironiju, rotaļāšanos, vai nopietnību. Pats rakstnieks atsaucīgu grāmatu lasītāju raksturo šādi: “Dusmās kliedz, aizvainojumā lamājas un aizkustinājumā raud”. Tādi ir Hermaņa Paukša darbi, kurus lasot pārņem iepriekšminēto emociju ķīmija.

Hermanis Paukšs sarakstījis ap 200 lugu, no kurām 142 iestudētas, tai skaitā tapuši vairāki scenāriji TV seriāliem un daži romāni. Ilustrējis Agris Liepiņš.

“Lata romānu” abonēšanas indekss 2150 - Latvijas Pasta nodaļās un abonēšanas centrā “Diena”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu