Foto: Rīgā notiek švītīgi stilīgais Tvīda brauciens

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Šodien Rīgā norisinās «Ērenpreisa» velosipēdu darbnīcas rīkots Tvīda riteņbrauciens, kas iecerēts kā dzīvespriecīgs velobrauciens retro tērpos pa pilsētas ielām ar velosipēdiem. Starts jau noticis, vēlāk vakarā - ballīte!

Viss, kas bija vajadzīgs, lai piedalītos braucienā, bija velosipēds un gaumīgs ietērps - sākot ar 19. gadsimta frakām un beidzot ar 60. gadu rokenrola modi. Kā katru gadu, arī šogad izcilāko tērpu autoriem būs sarūpētas īpašas balvas.

Tvīda brauciena organizētājs Toms Ērenpreiss stāstīja, ka Tvīda brauciens tiek organizēts jau sesto gadu, un katru reizi tas nebeidz pārsteigt. «Noskaņojums Tvīda braucienos ir tik pozitīvs, ka «pārtiekam» no tā un atceramies to ziemas mēnešos. Šogad atšķirībā no pagājušā gada ar Tvīda braucienu noslēgsim «Rīgas velo nedēļu», tādējādi krāšņi un eleganti nosvinot velobraukšanas un kultūras tik ļoti svarīgo esamību mūsu pilsētā Rīgā,» pauda Ērenpreiss.

Tvīda brauciens sākās plkst.16 no Esplanādes, sākot ar visu dalībnieku kopbildi pie atjaunotā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, tālāk šķērsojot vecpilsētu gar Saeimas namu un Doma laukumu, pa 11.novembra krastmalu līdz Elizabetes ielai, cauri jūgendstila kvartālam pa Alberta ielas bruģi. Brauciens bez apstāšanās un steigas turpināsies, atgriežoties uz Elizabetes un arī Lāčplēša ielas veloceliņa, pa Krišjāņa Barona ielu dodoties uz Vecrīgu, šķērsojot Rātslaukumu un pa 11.novembra krastmalu nokļūstot Spīķeru kvartālā, kur noslēgumā būs tradicionālā Tvīda karaļa un karalienes kronēšana un balle ar mūziku un dejām.

Par satiksmes drošību brauciena laikā rūpēsies Valsts policija un pašvaldības policija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu