Tramps atskaņo «stounu» dziesmas par spīti iebildumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps nav ievērojis leģendārās britu rokgrupas «The Rolling Stones» prasību neizmantot tās dziesmas priekšvēlēšanu kampaņas pasākumos. Kā jau ziņots, trešdien «The Rolling Stones» publiski paziņoja, ka grupa neesot devusi Trampam atļauju spēlēt tās dziesmas kampaņas pasākumos, un pieprasīja to nekavējoties izbeigt.

Taču ceturtdien Tramps priekšvēlēšanu kampaņas pasākumu Čārlstonā, Rietumvirdžīnijā štatā, noslēdza ar «The Rolling Stones» hitiem «Start Me Up» un «You Can't Always Get What you Want».

Londonā atklāj grupas "The Rolling Stones" izstādi
Londonā atklāj grupas "The Rolling Stones" izstādi Foto: AP/Scanpix

Pret mūzikas izmantošanu Trampa kampaņā iepriekš iebilduši tādu mūziķi kā Nīls Jangs, Adele un «R.E.M». Viņu iebildumi tika ņemti vērā, un pēc publiskas iebildumu izteikšanas viņu dziesmas vairs netika atskaņotas.

«Ziniet, mēs izmantojam daudzas dziesmas,» Tramps teica intervijā televīzijas kanālam CNBC. «Mums ir tiesības tās izmantot. Es vienmēr nopērku tiesības tās izmantot.»

Politiķu un mūziķu strīdi par dziesmu izmantošanu kampaņās ir pretrunīgs jautājums kopš 1984. gada, kad rokmūziķis Brūss Springstīns nopēla ASV prezidentu Ronaldu Reiganu par ieceri pārvēlēšanas kampaņā lietot dziesmu «Born in the USA».

Autortiesību likumi ļauj politisko kampaņu pasākumos atskaņot mūzikas ierakstus, ja norises vieta ieguvusi attiecīgu licenci. Taču izpildītāji var sūdzēties par to reputācijai nodarīto kaitējumu, ja dziesma izmantota, nelūdzot atļauju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu