Liepājas Leļļu teātris demonstrēs izrādi «Kaķīša dzirnavas»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien plkst.12 Liepājas Leļļu teātris skatītājiem piedāvās izrādi «Kaķīša dzirnavas», kas paredzēta bērniem no sešu gadu vecuma.

Pēc klasiskās Kārļa Skalbes pasakas «Kaķīša dzirnavas» motīviem izrādi veidojis režisors Mārtiņš Jansons. Arī mūzikas un tekstu autors ir pats režisors. Izrādei neparastās, moderni specifiskās mehāniskās lelles veidojis Ainārs Žukovskis, kurš kā kino mākslinieks un tēlnieks sadarbojies ar tādiem pazīstamiem filmu veidotājiem kā Lailu Pakalniņu, Viesturu Kairišu, Renāru Vimbu un citiem.

Tāpat kā pasaka, arī izrāde ir emocionāla, pamācoša, tā liek aizdomāties par ticību labajam, nepadošanos un nepieciešamību saglabāt pozitīvu skatu uz dzīvi jebkurā situācijā.

Izrāde stāsta par labo melderi Kaķīti, kuram Velns atņem dzirnavas un izdzen pašu no mājām. Viņš ir spiests doties pasaulē.

Liepājas Leļļu teātris šajā nedēļas nogalē noslēgs savu 27. sezonu. Rīt skatītājiem būs iespēja skatīties izrādi «Krāsainais brauciens», kas stāsta par mazo vardulēnu, kurš neko vairāk par dīķa malu un tuvējo mežiņu nav redzējis, taču tagad ir pienācis laiks doties ceļojumā pa plašo pasauli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu