Kontrolieri atdzims jaunā kvalitātē (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No nākamā gada sākuma Rīgas tramvajos tiks ieviesti kompostieri un sabiedriskajā transportā biežāk notiks kontrole. Arī soda maksa par braukšanu bez biļetes būšot krietni lielāka. Lai piesaistītu jaunus darbiniekus, a/s Rīgas satiksme kontrolieriem paaugstinās algas un šūs jaunus darba apģērbus.

Tuvākajā laikā kontroles dienestam būs formas tērpi, pēc kuriem varēs identificēt tā darbiniekus. Vienādu tērpu iegāde ir nepieciešama kopš TTP un Rīgas satiksmes (RS) apvienošanās 2005. gadā, lai visam kontroles dienestam tie būtu vienādi, skaidroja RS preses sekretārs Oskars Fīrmanis.

Pašlaik kontrolieriem alga ir aptuveni 185 lati, ja nav bijis pārkāpumu, plus 70 procentu no iekasētās soda naudas apjoma. Nākamgad algas plānots palielināt vidēji par 23 procentiem. "Apzināmies, ka kontrolieru algām jāpieaug, lai piesaistītu vairāk cilvēku, jo, ieviešot kompostierus un elektroniskās biļetes, kontrolieru loma palielināsies," piebilda O. Fīrmanis.

Pēdējos gados RS kontrolieru skaits bijis diezgan nemainīgs – aptuveni 80 cilvēku. Līdz ar kompostrētāju sistēmas ieviešanu viņu skaits palielināsies. "Pašreiz RS kontroles dienestam palīdz arī Satiksmes departamenta kontroles darbinieki, kā arī sadarbojamies ar Pašvaldības policiju," pastāstīja O. Fīrmanis.

No šā gada janvāra līdz septembrim RS par braukšanu bez biļetes pilsētas sabiedriskajā transportā iekasējusi aptuveni 5000 latu. Mēneša laikā kontroles dienests pārbauda aptuveni 11 000–12 000 transporta vienību, konstatējot aptuveni 300–400 pārkāpumu. Kontrole tiek veikta katru dienu no pulksten 6 līdz 23. Pēc tam notiek kontroles reidi līdz pulksten vieniem naktī. Kontroles dienests strādā divās maiņās – rīta un vakara, pastāstīja O. Fīrmanis.

Ja pasažieriem rodas domstarpības ar kontrolieriem, lūdzam zvanīt pa bezmaksas tālruni 8001919. Pirms tam gan vēlams fiksēt maršruta numuru, pulksteņa laiku, virzienu, norādīja O. Fīrmanis.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu