Zviedrijas hokeja izlases vārtsargs: Latvija ir lieliska komanda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja valstsvienība, kas pirmajā pasaules čempionāta spēlē piektdien pamatlaikā atņēma punktu spēcīgajai Zviedrijas valstsvienībai, ir lieliska komanda, uzskata pretinieku vienības vārtsargs Jākobs Makstrems.

Latvijas izlase zaudēja mača pagarinājumā ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1).

«Latvija ir lieliska komanda. Pretinieki spēlēja fiziski un smagi strādāja,» Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā citēts Makstrems, kurš aizvadītajā mačā atvairīja 20 metienus.

Vienīgos vārtus Latvijas valstsvienības labā guva aizsargs Kristaps Sotnieks, kurš vien divas dienas pirms pasaules čempionāta sākuma noslēdza līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Toljati «Lada», ko trenē bijušais rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Makstrems pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vankūveras «Canucks», kurā šosezon astoņus mačus nospēlēja arī Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

«Latvijai ir daži labi spēlētāji no NHL un KHL. Šajā čempionātā spēles nebūs vieglas pret nevienu no komandām,» atzina Zviedrijas valstsvienības vārtsargs, kurš ir teju divus metrus augumā ražens.

Zviedrijas valstsvienība uzvaru izrāva minūti pirms papildlaika beigām, kad pēc Gunta Galviņa kļūdas vārtus guva NHL kluba Detroitas «Red Wings» uzbrucējs Gustavs Nīkvists.

«Gustavs iemeta svarīgus vārtus. Pirmā spēle vienmēr ir grūta, bet mēs papildlaikā saņēmāmies, un esam priecīgi, ka guvām uzvaru. Protams, ka varētu vēlēties gūt vairāk vārtus. Turpinājumā centīsimies daudz ko uzlabot,» piebilda Makstrems.

«Mums ir desmit pasaules čempionātu debitanti un Ēriks Gustafsons, kurš nekad nebija spēlējis izlasē. Mēs tikāmies ar komandu, kurai ir profesionāli hokejisti, kas jūtas spēcīgāki par mums. Mums ceļā būs daudzi kāpumi un kritumi,» izteicies Zviedrijas izlases galvenais treneris Pers Mortss, kurš uzskata, ka pirmās spēles rezultāts bija godīgs. «Mēs nebijām pelnījuši vairāk. Mums jākļūt labākiem.»

Kā zināms, Latvijas izlase pasaules čempionātos Zviedrijai punktu atņēma tikai trešo reizi - 1997.gadā abas izlases cīnījās 1:1, bet 2009.gadā Latvija svinēja uzvaru ar 3:2.

Abas komandas savā starpā tikās arī pērn pasaules čempionātā Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kad apakšgrupas mačā Latvijas hokejisti cieta sakāvi ar 1:8. Vienīgos vārtus valstsvienības labā guva Lauris Dārziņš, kurš šogad pasaules čempionātā nespēlē ģimenes apstākļu dēļ.

Zviedrijas izlase pērn palika bez medaļām, 2014.gadā tika izcīnīta bronza, bet 2013.gadā zviedri kļuva par pasaules čempioniem.

Pasaules čempionāts Latvijas izlasei sāksies ar trim ļoti smagiem pārbaudījumiem. Turpinājumā sekos cīņas sestdien pret Čehiju un pirmdien pret Krieviju. Jo īpaši intriģējoša ir trešā spēle pret mājiniekiem, jo tā notiks 9.maijā. Ceturtajā mačā Latvija spēkosies ar Šveici, bet pēc tam pretim stāsies Dānija, Kazahstāna un Norvēģija.

Latvijas izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlē jau 20.gadu pēc kārtas. Piekto reizi komandu cīņā ved Leonīds Beresņevs, kurš februārī trešo reizi karjerā tika iecelts par valstsvienības galveno treneri. Viņam čempionātā palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases vadības zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu.

Arī šoreiz Latvijas izlasei nepalīdzēs vairāki potenciālie līderi. Planētas meistarsacīkstēs nespēlēs aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums. Visiem spēlētājiem, izņemot Dārziņu, spēlēt neļauj veselības problēmas.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā, bet pēdējos piecos čempionātos labākais sasniegums ir desmitā vieta, kas iegūta 2012.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu