Sotnieks: Mazliet pietrūka, lai zviedrus «nodušītu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadījām labu spēli, izcīnījām punktu, tikai žēl, ka beigās kļūdas dēļ neizdevās tikt pie vēl viena punkta, pēc piektdien aizvadītās pirmās spēles pasaules čempionātā Maskavā pret Zviedriju sacīja Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar izcīnītu vienu punktu, aizvadot labu spēli pret vienu no grupas favorītēm un zaudējumu piedzīvojot vien pagarinājuma pēdējā minūtē ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1).

«Labs punkts izcīnīts, prieks par to. Spēlējām labi un pacietīgi, sagaidot savu momentu. Žēl, ka nesavācām otru punktu, taču tāds ir hokejs. Tagad jāiet un jācīnās tālāk,» žurnālistiem sacīja Daugaviņš.

Viņš atzina, ka momentu nav trūcis, taču iespējas nav izdevies realizēt, jo labi spēlējis pretinieku vārtsargs.

«Arī zviedri šodien var teikt, ka viņiem bija slikta realizācija. Ja rezultāts būtu 5:4, tad jau jautājumu nebūtu, taču pretinieku vārtos nevis stāvēja caurums, bet NHL vārtsargs Markstrēms. Vienmēr gribas iemest, bet ne vienmēr tas izdodas,» Latvijas izlases kapteinis uzskata, ka tikai vieni gūtie vārti bija arī pretinieku vārtsarga Jākoba Markstrema nopelns.

Tikmēr vienīgo Latvijas izlases vārtu autors Kristaps Sotnieks neslēpa, ka gūtie vārti bija treniņu darba rezultāts. «Šādu vairākumu jau treniņos mēģinājām izspēlēt, bet spēlē beidzot arī sanāca. Spēle nebija slikta, ja reiz pamatlaiks beidzās 1:1. Protams, cerējām uz pozitīvu iznākumu, bet tas ir hokejs, kurā ir kļūdas, un mēs to pieļāvām papildlaikā,» atzina aizsargs.

Sotnieks neuzskatīja, ka šī būtu bijusi labākā Latvijas izlases spēle pret Zviedriju. «Mēs jau reizi viņus pasaules čempionātā uzvarējām. Mēs pret viņiem īpaši slikti nekad neesam spēlējuši, viņi vienkārši bieži vien ir iemetuši vairāk, bet šoreiz mūs pavilka vārtsargs [Elvis Merzļikins],» uzskata Sotnieks, piebilstot, ka zviedriem mačā bijis ļoti daudz momentu.

Savukārt aktīvais uzbrucējs Miķelis Rēdlihs uzskatīja, ka komanda ir ļoti labi cīnījusies. «Iekšā mums ir, bet mazliet pietrūka, lai zviedrus «nodušītu» līdz galam. Pagarinājumā spēlējām labāk, bet pietrūka slepkavu instinkta, lai pieliktu punktu,» tēlaini izteicās Rēdlihs.

Arī viņš uzsvēra, ka pirmais mačs jau ir jāaizmirst. «Mums galvenais tagad nedomāt, kādā veidā zaudējām, bet aizmirst maču un gatavoties nākamajai cīņai. Visi ir malači, tagad jāatpūšas un jābūt gataviem pret čehiem,» teica uzbrucējs.

Kā zināms, Latvijas izlase pasaules čempionātos Zviedrijai punktu atņēma tikai trešo reizi - 1997.gadā abas izlases cīnījās 1:1, bet 2009.gadā Latvija svinēja uzvaru ar 3:2.

Abas komandas savā starpā tikās arī pērn pasaules čempionātā Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kad apakšgrupas mačā Latvijas hokejisti cieta sakāvi ar 1:8. Vienīgos vārtus valstsvienības labā guva Lauris Dārziņš, kurš šogad pasaules čempionātā nespēlē ģimenes apstākļu dēļ.

Zviedrijas izlase pērn palika bez medaļām, 2014.gadā tika izcīnīta bronza, bet 2013.gadā zviedri kļuva par pasaules čempioniem.

Pasaules čempionāts Latvijas izlasei sāksies ar trim ļoti smagiem pārbaudījumiem. Turpinājumā sekos cīņas sestdien pret Čehiju un pirmdien pret Krieviju. Jo īpaši intriģējoša ir trešā spēle pret mājiniekiem, jo tā notiks 9.maijā. Ceturtajā mačā Latvija spēkosies ar Šveici, bet pēc tam pretim stāsies Dānija, Kazahstāna un Norvēģija.

Latvijas izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlē jau 20.gadu pēc kārtas. Piekto reizi komandu cīņā ved Leonīds Beresņevs, kurš februārī trešo reizi karjerā tika iecelts par valstsvienības galveno treneri. Viņam čempionātā palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases vadības zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu.

Arī šoreiz Latvijas izlasei nepalīdzēs vairāki potenciālie līderi. Planētas meistarsacīkstēs nespēlēs aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums. Visiem spēlētājiem, izņemot Dārziņu, spēlēt neļauj veselības problēmas.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā, bet pēdējos piecos čempionātos labākais sasniegums ir desmitā vieta, kas iegūta 2012.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu