Sāk kaisīt Rīgas ielas un tiltus ar sāli (43)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušonakt Rīgas ielu un tiltu brauktuves sāka kaisīt ar ar samitrināto sāli un smilts-sāls maisījumu. Kopumā pagājušajā naktī Rīgā darbu veikušas 28 kaisīšanas mašīnas.

Tā kā uz tiltiem apledojums veidojas daudz ātrāk, vispirms kaisīti tika tilti - jau vakardien no plkst. 23.30. Savukārt ielu kaisīšana sākta 2.30 naktī un vietām turpināta līdz pat 9.30 no rīta.

Lai atkarībā no laika apstākļiem laikus sāktu nepieciešamos darbus, ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumu dežuranti diennakts režīmā strādā jau kopš 15. oktobra un tā turpinās līdz 1.aprīlim.

RD Satiksmes departaments aicina autovadītājus būt iecietīgiem un dot ceļu ielu kaisīšanas mašīnām! Lai izvairītos no bīstamām situācijām slidenas un sniegainas brauktuves gadījumā, RD Satiksmes departaments aicina autovadītājus laikus nomainīt ziemas riepas. Ar ielu uzturēšanas darbu palīdzību ir iespējams samazināt brauktuvju slīdamību, taču ne novērst snigšanu vai laika apstākļu maiņas. Jāņem vērā, ka pastiprināta slīdamība uz ielu un tiltu brauktuvēm veidojas ne tikai apledojuma un sniega rezultātā, bet arī mainīgu laika apstākļu, lietus, kūstošā sniega un nokritušo koku lapu dēļ.

Tāpat kā pagājušajā ziemas sezonā, arī šajā ielu un tiltu ziemas uzturēšanas darbus kopumā nodrošinās apmēram 80 tehnikas vienības - specializētās ceļu mašīnas, autogreideri, traktorbirstes, sniega iekrāvēji u.c.

Ielu uzturēšanu nodrošina a/s “Ceļu pārvalde”, PS „EXTO D” un KS „RT ROAD”, savukārt tiltu uzturēšanu - SIA “Rīgas tilti”.

TVNET izsaka nožēlu, ka joprojām Rīgas ielu un tiltu apsaimniekotāji slīdamības novēršanai izmanto videi un cilvēku īpašumam kaitīgo sāli un tā maisījumus, aizbildinoties ar to, ka tas ir lētāk nekā Skandināvijā izmantotā akmens miltu un sīkšķembu kaisīšana. Atšķirībā no sāls, kas saēd automašīnas, cilvēku apavus un mājdzīvnieku pēdas, kā arī nonāk augsnē un nobendē neskaitāmus augus, akmens šķembas ziemas sezonas beigās ir vienkārši savācamas un nekādu ļaunumu nenodara.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu