Skrastiņam, Ozoliņam uzvaras, Malkinam - sasniegums! (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

Kārļa Skrastiņa meistarība, bloķējot pretinieku metienus, un Sanda Ozoliņa aktīvā spēlē gan skaitliskajā mazākumā, gan vairākumā, šorīt agri pēc Latvijas laika Kolorādo "Avalanche" un Ņujorkas "Rangers" komandām palīdzēja izcīnīt uzvaras Atlantijas okeāna otrā pusē. Jaunu NHL rekordu uzstādīja šobrīd spilgtākā planētas hokeja zvaigzne Jevgeņijs Malkins.

Latvijas valstsvienības kapteinim Kārlim Skrastiņam bloķējot piecus pretinieku metienus, "Avalanche" šorīt izbraukumā ar 5:3 uzvarēja Kolumbusas "Blue Jackets" un ar 14 punktiem nostiprinājās Rietumu konferences devītajā vietā.

Šī bija "lavīnas" sestā uzvara sezonā un otrā pēc kārtas.

Pa vieniem vārtiem uzvarētāju labā guva polis Vojteks Voļskis, Brets Maklīns, Džo Sakiks, Marks Raikrofts un Breds Ričardsons. Zaudētājiem pirmo panākumu sezonā guva kādreizējo spožumu jau zaudējušais krievs Sergejs Fjodorovs un vēl pa reizei Hosē Teodoru pārspēja zviedrs Fredriks Modīns un čehs Dāvids Vibornijs.

Teodors atvairīja 41 (!) no 44 "Blue Jackets" komandas metieniem.

Skrastiņš uz ledus šoreiz pavadīja 24 minūtes un 15 sekundes, kas bija otrs ilgākais spēles laiks, no kura deviņas minūtes "dzelzs" latvietis cīnījās arī skaitliskajā mazākumā. Arī pats viņš saņēma vienu divminūšu sodu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Ņujorkas "Rangers" šorīt izbraukumā spēles pagarinājumā ar 4:3 pieveica Rietumu konferences līderus Anaheimas "Ducks". Uzvaras vārtus pagarinājuma ceturtajā minūtē guva čehu superzvaigzne Jaromirs Jāgrs.

Arī "reindžeriem" šī bija sestā uzvara, kas ar 12 punktiem dod desmito vietu NHL "austrumos".

Spēles pamatlaikā vārtus "Rangers" labā guva Bleirs Bets, Petrs Pruha un Brendans Šenehens, kam tie bija jau 11. sezonā! Šenehens kopā ar Atlantas "Trashers" spēlējošo slovāku Marianu Hosu šobrīd ir NHL snaiperu avangardā.

"Ducks" labā pa vieniem vārtiem guva soms Tēmu Selane, Kriss Prongers un Raians Geclafs.

Sandis Ozoliņš (att.) pret savu bijušo komandu nospēlēja 16 minūtes un desmit sekundes, divreiz meta par Žana Sebastjēna Žigēra vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ar Pitsburgas "Penguins" un krievu hokejista Jevgeņija Malkina triumfu šorīt noslēdzās spēle Losandželosā, kur ciemos atbraukušie "pingvīni" pagarinājumā ar 4:3 pārspēja vietējos "Kings" hokejistus.

Latvietis Raitis Ivanāns jau ceturto maču pēc kārtas palika starp Losandželosas komandas rezervistiem.

Par mača varoni tikmēr kļuva divdesmitgadīgais Malkins, kas pagarinājuma trešajā minūtē guva uzvaras vārtus un atkārtoja jau aizvēsturisko NHL rekordu, gūdams vārtus katrā no savām pirmajām sešām spēlēm. NHL dibināšanas sezonā - tālajā 1917. gadā - to pašu spēja paveikt mūsdienās pavisam nezināmi vīri - Džo Melouns, Ņūvzijs Leilonds un Kajs Denīnijs. Uzstādīt absolūto rekordu Malkinam nebūs viegli, jo Melouns pamanījās gūt vārtus pirmajās 14 spēlēs...

2006. gada 1. novembris, Losandželosa. Jevgēņijs Malkins (otrais no labās) nule kā guvis vārtus jau sestajā spēlē pēc kārtas un iegājis NHL vēsturē.
2006. gada 1. novembris, Losandželosa. Jevgēņijs Malkins (otrais no labās) nule kā guvis vārtus jau sestajā spēlē pēc kārtas un iegājis NHL vēsturē. Foto: ESPN.com

Vēsturisko ripu Malkins iemeta pirmā perioda vidū, kad izvirzīja "Penguins" vadībā ar 2:1. Sešās spēlēs viņa kontā tagad jau ir septiņi (!) vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Pēdējos gados nīkuļojošajam NHL klubam šī bija septītā uzvara sezonā un jau piektā pēc kārtas, kas ar 14 punktiem ļauj ieņem līderpozīcijas Atlantijas divīzijā un dod trešo pozīciju visā Austrumu konferencē.

Vārtus "Penguins" labā šorīt guva arī vēl viens jaunais talants Džordans Stāls un Noa Velšs, bet Sidnijs Krosbijs izcēlās ar trīs rezultatīvām piespēlēm, tajā skaitā abu vārtu guvumā asistējot Malkinam.

Vārtus "Kings" komandas labā guva Maikls Kamaljerī, Dastins Brauns un Robs Bleiks.

Citu spēļu rezultāti: Atlantas "Thrashers" - Karolīnas "Hurricanes" 2:5, Tampabejas "Lightning" - Toronto "Maple Leafs" 2:4, Detroitas "Red Wings" - Kalgari "Flames" 3:2, Dalasas "Stars" - Sentluisas "Blues" 4:1, Edmontonas "Oilers" - Našvilas "Predators" 3:5.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu