Gvinetas Paltrovas un Laumas Valeines atbilde Sniegbaltītei

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaka par Sniegbaltīti patiesībā ir par bailēm novecot un zaudēt skaistumu! Atslēgas vārdam «dzīvības eliksīrs» google meklētājā vien latviešu valodā atrodami gandrīz 6000 rezultāti. Augstākā meistarības klase jebkuram skaistuma jomā strādājošajam ekspertam ir atrast paņēmienu, kā palēnināt šūnu novecošās procesus. Taču Japānas pētnieki pasmejas par filozfisko pieeju ilgmūžības meklējumos, un ķeras pie konkrētu likumsakarību pētīšanas. To centrā - Japānas mūžam jaunās sievietes un viņu «burvju dziras».

Kas meklē, tas atrod..

.. un Japānas pētnieki atzīst –zivju eļļa nav vienīgā bagātība no jūru un okeānu dzīlēm, kas lutina cilvēka veselību. Tieši antioksidants astaksantīns ir otra vērtīgākā lieta aiz jogas, ko visa pasaules aizguvusi no Āzijas!To iegūst no mikroaļģēm. Āzijā astaksantīnu iesaka ikvienam, kam rūp ādas un organisma jaunības saglabāšana, jo dabā spēcīgākais antioksidants astaksantīns cīnās ar brīvajiem radikāļiem, pirms tie sasnieguši un sākuši bojāt mūsu šūnu. Astaksantīns ticis pie virknes jaunu iesauku zinātnieku aprindās -«superantioksidants», «antioksidantu karalis», «antioksidants nr.1, par ko jūs līdz šim nebūsiet dzirdējuši, bet kas jums noteikti būtu jālieto», «brīnumlīdzeklis» utml. Nesen tas ieguvis vēl vienu jaunu mīļvārdiņu - «uztura bagātinātājs – superzvaigzne».

Pietupieni un astaksatīns – ikdienas minimums Gvinetai Paltrovai

Ārsti un zinātnieki nav vienīgie, kas dedzīgi un sajūsmināti savā starpā mutuļo par dabīgā astaksantīna labo sniegumu veselībai. 43 gadu slieksni sasniegusī Dižās Akadēmijas Balvas ieguvēja, 2 bērnu mamma un savas kosmētikas līnijas autore Gvineta Paltrova (Gwyneth Paltrow) ir dabīgā skaistuma atbalstītāja un jau gadiem savā ikdienas rutīnā iekļauj… pietupienus un dabīgo astaksantīnu.

Supermodele un 4 bērnu mamma Heidija Klūma (Heidi Klum) intervijās, grāmatās un blogos nekautrējas atklāt savu skaistuma noslēpumu – astaksantīnu, cildināt tā ietekmi.

Popzvaigzne Madonna apgalvo, ka tieši astaksantīns dod viņai spēku un enerģiju katru dienu vairākas stundas nodarboties sporta zālē.

Astaksantīna popularitātes vilnis sākās 2011. gadā, kad Opra Vinfrija (Oprah Winfrey) savā sarunu šovā kopā ar dermatologu un rakstnieku Nikolasu Perikonu (Nicholas Perricone) šo brīnumu darīja zināmu plašākai publikai. Kopš tā laika interese par astaksantīnu augusi neticamā ātrumā.

Astaksantīns atceras arī par kaklu un rokām

«Vai viņiem nav kakla?» ironiski jautā Oskara balvas nominante, slavenā Holivudas scenāriste un režisore Nora Efrona (Nora Ephron),pazīstama ar filmām«Jums pienācis pasts», «Džulī un Džūlija»,»Kad Harijs satika Salliju» un «Bezmiegs Sietlā». «Ik reizi, kad lasu grāmatu par vecumu, vienmēr rakstīts viens un tas pats – novecot ir skaisti. Es nevaru izturēt cilvēkus, kuri tā domā,» žēlojas Nora Efrona. Astaksantīns «atceras» arī par kakla un roku ādas aizsardzību, par kuru ikdienas kopšanā nereti piemirstas un tās tāpēc vizuāli noveco ātrāk. Jau pēc 3 nedēļu ilgas astaksantīna lietošanas paaugstinās ādas izturība pret UV starojumu – mazāk cieš ādas imūnsistēma un ādas jaunība (1).

Vienīgā latviete pasaulē, kura pēta astaksantīnu

Foto: Publiciātes foto

Dermatoloģe Lauma Valeine vēl pirms astaksantīna ienākšanas Latvijā par šo spēcīgo antioksidantu molekulu atkārtoti dzirdēja starptautiskajos kongresos un smēlās informāciju no žurnāliem ar augstu ietekmes faktoru. Efektīvas preventīvas novecošanās procedūras ir Laumas ikdiena. Dermatoloģe, kas saviem klientiem ieteikusi astaksantīnu, stāsta: «pacienti atzīmē, ka mazāk redzamas kļūst smalkās krunciņas ap acīm pēc astaksantīna lietošanas. Praksē novēroju, ka, lietojot astaksantīnu, āda top mazāk jūtīga pret UV staru radīto bojājumu, un āda iegūst vienmērīgāku un skaistāku iedegumu. Astaksantīns iekšķīgi palīdz mitrināt ādu. To iesaku jebkurai sievietei, kura rūpējas par sevi, īpaši, ja rūp novecošanās un ar to saistītās ādas izmaiņas, un arī sievietēm, kurām jau ir ādas izmaiņas saistītas ar pigmentācijas plankumiem. Tie signalizē, cik ļoti kaitīgs ādai ir UV starojums. Lietojot šo preparātu, uzlabojas ādas kvalitāte. Astaksantīns palīdz cīnīties arī pret nogurumu – gan ādas, gan organisma kopumā».

Foto: Publicitātes foto

Astaksantīna ceļojums pa ādas slāņiem

Ja grūti iztēloties, kā organismā darbojas brīvie radikāļi, tad krunciņas, pigmentācijas laukumi, elastības zudums, raupjums ir šo agresīvo molekulu iedarbības pašas «acīmredzamākās» sekas. Korneocītu līmenī astaksantīns novērš ādas sausumu un raupjumu, epidermas līmenī tas bremzē melanīna pārprodukciju, mazinot neglīto un nepatīkamo pigmentācijas plankumu veidošanos, dermā astaksantīna ietekmē tiek attālināta krunciņu veidošanās, jo tiek stiprināta kolagēna šķiedru izturību pret UV starojuma radīto bojājumu, un hipodermā - uzlabo ādas audu apgādi ar uzturvielām (2).

Latvietēm Japānas ilgmūžību

Lielākā daļa ekspertu iesaka dienā papildus uzņemt 4 - 12mg astaksantīna.

LYL ASTAXANthin ir uzturu bagātinošs komplekss, kas satur 4mg dabīgo astaksantīnu. Ne no vīnogu kauliņiem iegūtais resveratrols, ne iepriekš daudzinātais piknogenols – neviens no tiem spēcīguma ziņā nav līdzvērtīgs astaksantīna iedarbībai un efektivitātei. Antioksidantu spēcīgumu nosaka laboratorijās, kur tiek iegūti dati par to, cik viena antioksidanta molekula spēj izķert brīvos radikāļus. Šajā ziņā astaksantīnsir 65 reizes spēcīgāks par C vitamīnu, 14 reižu spēcīgāks par E vitamīnu, 54 reizes - par beta-karotīnu, 20–50 reižu spēcīgāks par sintētisko astaksantīnu (3) attiecībā uz spēju pasargāt šūnas no bojājumiem.

LYL ASTAXANthin ir 100% tīrs un dabisks produkts, jo tā iegūšanā netiek izmantoti ķīmiskie šķīdinātāji, bet gan ultra augstā spiediena oglekļa dioksīda ektrakcijas tehnoloģija DeepExtract™. Astaksantīna kompleksu iegūst pilnīgos bezskābekļa apstākļos un maigā temperatūrā, kas garantē LYL ASTAXANthin maksimālo, dabā paredzēto efektivitāti un koncentrāciju. LYL ASTAXANthin astaksantīns ir tīrs no jebkura nevēlama vides piesārņojuma. Turklāt, ekstrakta sastāvs ir nemainīgs, neatkarīgi no izmaiņām dabā un mikroaļģu sastāva ekstrakta iegūšanas brīdī.

LYL ASTAXANthin ir pirmais šādā veidā iegūtais Haematococcus pluvialis ekstrakts, kuru apstiprinājusi Eiropas Savienība. ES tirgū tas atļauts kopš 2004.gada, balstoties uz ES Regulu 258/97 par jauniem pārtikas produktiem un jaunām pārtikas produktu sastāvdaļām. Nopērkams aptiekās.

Foto: Publicitātes foto

Plašāka informācija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu