FIFA noraida video atkārtojuma ieviešanu futbola spēlēs (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters ceturtdien paziņoja, ka video atkārtojumu ieviešana, lai risinātu strīdīgos jautājumus spēles laikā, netiks realizēta.

Diskusijas par iespējamo video tehnikas ieviešanu pieņēmās spēkā pēc Francijas un Īrijas spēles Pasaules kausa izcīņas Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra "play-off" atbildes spēlē.

Mača papildlaikā izšķirošos vārtus guva Francijas izlases aizsargs Viljams Galā, kuram piespēli izdarīja valstsvienības kapteinis Tjerī Anrī, tomēr Anrī šajā epizodē nospēlēja ar roku. Īrijas spēlētāju protestus mača galvenais tiesnesis zviedrs Martins Hansons neuzklausīja, un vārti tika ieskaitīti, līdz ar to divu spēļu summā Francija uzvarēja ar 2:1, kvalificējoties Pasaules kausa finālturnīram.

"Spēlēs ir jāsaglabā cilvēciskais faktors, un galvenajiem noteicējiem jāpaliek tiesnešiem, nevis tehnikai. Par šo tēmu nav jēgas turpināt diskusiju," sacīja Blaters, kurš 2011.gadā plāno atkārtoti kandidēt uz FIFA organizācijas vadītāja amatu.

Kā ziņots, decembra sākumā FIFA arī atteicās no ieceres 2010.gada pasaules kausa izcīņas spēlēs izmantot piecus tiesnešus līdzšinējo četru vietā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu