Sutas un Beļcovas muzejā "Modernisma laboratorija"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien, 17. decembrī, plkst. 17:00 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs aicina visus interesentus uz mākslas vēstures pēcpusdienu "Modernisma laboratorija", kas šoreiz būs veltīta tēmai "Mākslinieka portrets un pašportrets".

Modernisma laboratorija veidota kā neformāla pēcpusdiena ar priekšlasījumiem un tiem sekojošām diskusijām, kas pulcē dažādu kultūras jomu studentus un citus mākslas un kultūras vēstures interesentus. Šāda veida tikšanās Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā tiek rīkotas regulāri, piedalīties tajās tiek aicinātas dažādas interesantas personības un pētnieki, tai skaitā arī topošie profesionāļi, kas studē dažādās Latvijas augstskolās un kuri izstrādājuši zinātniskos darbus par tēmām, kas saistītas ar Romanu Sutu (1896 – 1944) un Aleksandru Beļcovu (1892 – 1981), abu mākslinieku radošās darbības laiku un jomām: vizuālo un lietišķo mākslu, teātri, operu, kino, mākslas teoriju u.c.

Šīs Modernisma laboratorijas tikšanās reizes tēma izvēlēta saistībā ar pašreiz LNMM izstāžu zālē Arsenāls notiekošo izstādi Mākslinieks. Portrets. Pašportrets, kurā pārstāvēti arī Aleksandras Beļcovas un Romana Sutas darbi. Vakara gaitā LNMM izstāžu kuratore, mākslas zinātniece Dace Lamberga pastāstīs par šajā ekspozīcijā skatāmajiem latviešu mākslinieku portretiem un pašportretiem, savukārt R.Sutas un A.Beļcovas memoriālās kolekcijas glabātāja Nataļja Jevsejeva ļaus ieskatīties savas topošās disertācijas lappusēs, iepazīstinot klausītājus ar Aleksandras Beļcovas gleznotajiem pašportretiem.

Interesentus lūdzam pieteikties iepriekš. Vietu skaits ierobežots! Par Modernisma laboratoriju tēmām 2010.gadā sekojiet līdzi informācijai LNMM mājas lapā www.lnmm.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu