Rīgas Motormuzejā rotaļlietu izstāde "Bērnības laiks" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Katram no mums bērnības laiks asociējas ar savām personiskām atmiņām un vērtībām, šo vērtību vidū noteikti ir arī mīļākā rotaļlieta. Bumba, lelle, kravas mašīna vai lecamaukla reiz bija lietas, kuru dēļ bijām gatavi vairs neraustīt kaķi aiz astes, labāk mācīties, nekauties starpbrīžos, nelēkāt pa peļķēm un noteikti klausīt mammu.

Laiks ritēja, mašīnām nolūza riteņi, rotaļu lācim noplīsa auss, lecamaukla pazuda bez vēsts, bet atmiņas par saulainajiem brīžiem nepazūd un laiku pa laikam liek par sevi manīt. Tās pārklājas ar jaunu glazūru, un reiz tik nevajadzīgais salauztais auto, noplukušais lācis un lelle no jauna uzrunā.

Izstādē „Bērnības laiks” lielākais vairums apskatāmo rotaļlietu, tehniskā valodā runājot, nav ne labi saglabātas, ne teicamā vizuālā stāvoklī, bet to lielākā vērtība ir tā, ka šīs rotaļlietas ir dzīvas, dzīvas ar bērnības stāstiem un pieredzi. Tās darījušas mūs labākus un laimīgākus.

Izstādē „Bērnības laiks” Rīgas Motormuzejā būs apskatāmas ap 50 dažādu veidu un daudzu gadu desmitu padomju laika rotaļlietas. Tostarp kravas un vieglās automašīnas, trīsriteņu velosipēdi, kājminamās mašīnītes, protams, arī lelles, lejkannas un bumbas. Lietas, kas savulaik bija sastopamas ikvienā rotaļu laukumā un priecēja bērnus. Izstādes galerijā būs aplūkojami bērnības laika oriģinālfoto. Izstāde bez maksas!

Visu izstādes laiku apmeklētājus priecēs padomju laika multiplikācijas filmu klasika, kā arī īpaši sarūpēts bērnu dienu muzikālais fons.

Izstādes norises laiks - no 21.decembra līdz 24. janvārim

Muzeja darba laiks - katru dienu no 10.00 līdz 18.00 (izņemot svētku brīvdienas).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu