Patriarhs Kirils pieņem Zatlera uzaicinājumu apmeklēt Latviju (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VPK

Viņa Svētība, Svētīgais Maskavas un visas Krievzemes Patriarhs Kirils pieņēnis Valsts prezidenta Valda Zatlera uzaicinājumu apmeklēt Latviju, TVNET informēja prezidenta preses dienests.

Oficiālās vizītes ietvaros Krievijas Federācijā pirmdien, 20.decembrī, Zatlers tikās ar Viņa Svētību, Svētīgo Maskavas un visas Krievzemes Patriarhu Kirilu.

Tikšanās laikā Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Pareizticīgās Baznīcas darbību Latvijā, kā arī atzīmēja, ka Latvijā ir īpašs Pareizticīgās Baznīcas likums.

Savukārt Viņa Svētība, Svētīgais Maskavas un visas Krievzemes Patriarhs Kirils izteica gandarījumu par izcilajām Latvijas un pareizticīgo baznīcas attiecībām un par to, ka Latvija ciena un palīdz pareizticīgajiem. Viņš arī norādīja, ka Latvija var kalpot par labu paraugu citām valstīm valsts un Pareizticīgo Baznīcas attiecību veidošanā.

Viņa Svētība, Svētīgais Maskavas un visas Krievzemes Patriarhs Kirils arī ar siltām jūtām atcerējās Latviju, jo, vēl būdams Sanktpēterburgas Garīgās akadēmijas līderis, katru vasaru ir apmeklējis Salacgrīvu.

Valsts prezidents uzlūdza Viņa Svētību, Svētīgo Maskavas un visas Krievzemes Patriarhu Kirilu apmeklēt Latviju, un viņš uzaicinājumu pieņēma.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu