Viktora Šeļega un Olgas Novikovas-Kopeikinas kopizstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien, 17.decembrī, galerijā "Art Studio" plkst. 18.30 notiks mākslinieka Viktora Šeļega un leļļu meistares Olgas Novikovas-Kopeikinas jaunās kopizstādes atklāšana.

Ideja par izstādi radās pirmās kopīgās daiļrades laikā - veidojot lelli „War is over”, kuru varēs apskatīt galerijā. Šo divu talantīgo mākslinieku jaunais projekts ieguvis abstraktu nosaukumu "Viņi". Izstādes nosaukumu autori komentēja šādi: ""Viņi" ar mums kopā ir no bērnības. "Viņi" ir pacietīgi un labi pret mums. "Viņi" dzīvo mūsu mājās, guļ mūsu gultās, ir apmetušies uz antresoliem, brauc mūsu mašīnās. "Viņi" ir visur, viņu jau ir simtiem miljardu..."

Izstādē tiks izrādīti Viktora Šeļega pēdējo divu radošo gadu darbi – gan tradicionālā mākslinieka grafika, gan jaunie glezniecības darbi. Par visinteresantāko kļūs absolūti jaunu formu parādīšanās: Šeļegs pirmo reizi mūsu priekšā stāsies kā skulptors. Mākslas objektiem, ko radījis Viktors, mūsdienu mākslā nav līdzīgu: visas skulptūras un bareljefi ir darināti no drātīm un tīkliem, kas ļauj radīt vizuāli vieglus, bet izpildījumā sarežģītus izteiksmes atveidus. Šis mākslinieka atradums ilgi centās atrast iemiesojumu: autoram piemīt tā saucamā zīmējuma „drāšu” līnija, kas veidolu dara apjomīgu un tajā pat laikā caurredzamu. Izmantojot spēles ar gaismu, mākslas objekts kļūst patiesi saistošs.

Plaši pazīstamās leļļu darinātājas Olgas Novikovas–Kopeikinas jaunie darbi satriec ar filigrānu izpildījumu un plaši tematiskiem leļļu personāžiem. Viņas izteiksme – daudz tēlu, sižetu un negaidītu kompozīciju risinājumu. Olgas darbi ir viegli atpazīstami, pateicoties artistiskajam izpildījumam un individuālai atveides sistēmai, kura ir izveidojusies daudzu gadu garumā, pēc tam pilnveidojoties. Viens no svarīgākajiem mākslinieces izteiksmes veidiem ir leļļu kostīmi. „Leļļu izgatavošana – grūts, darbietilpīgs process," stāsta Olga, "leļļu radīšanā es kļūstu par galdnieku, atslēdznieku, frizieri, drēbnieci un vizāžistu vienā personā. Tehnikas un materiālus, kādus izmantoju savā darbā, varētu uzskaitīt bezgalīgi – no papjēmašē līdz superskalpejai, no rupja voiloka līdz maigam zīdam.”

Izstādes prezentācija būs aktiera Andreja Možeiko teatrāls priekšnesums. Vēl arī viesus gaida īpaša video performance, vīns un vienreizēja atmosfēra, ar kuru pazīstama galerija "Art Studio".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu