Kazeļņikam otrā vieta Čempionu līgas finālsacensībās (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas spēkavīrs Agris Kazeļņiks pagājušās nedēļas nogalē Ukrainas galvaspilsētā Kijevā izcīnījis otro vietu Čempionu līgas finālsacensībās.

Tās bija sezonu noslēdzošās spēkavīru Čempionu līgas sacensības, kurās tika noskaidroti tie pieci atlēti, kas nākamgad garantē sev ielūgumus uz Čempionu līgas sacensībām un ''The World’s Strongest Man 2011''.

Kazeļņiks ļoti cienījamā konkurencē izcīnīja otro vietu, zaudējot tikai ukrainim Romančukam. Aiz viņa palika gan spēcīgākais krievu spēkavīrs Mihails Kokļajevs (3.vieta), gan ukrainis Konstantīns Iļjins (4.vieta), gan brits Terijs Holands (5.vieta), serbs Ervins Katona (9.vieta) un citi.

Lai arī uz sacensībām atbrauca, tomēr nestartēja lietuvietis Židrūns Savicks.

Fināla sacensībās visi atlēti cīnījās par dubultiem punktiem, kas tika pieskaitīti esošajai punktu bagāžai, un noskaidroja arī šāgada čempionu līgas uzvarētāju. Atgādinām, ka 2008.gadā kopvērtējumā Agris bija trešais un 2009.gadā – pat otrais.

Atlēti sacentās sešos vingrinājumos (iekavās Agra Kazeļņika iegūtā vieta)

Smagā auto vilkšana (6. vietā)

95 kg hanteles celšana ar vienu roku (dalīta 5.-6.vieta)

370 kg svara celšana no zemes (2.vieta)

340 kg svara nešana pa apli (3.vieta)

Akmeņu celšana (2.vieta)

Pietupieni ar svaru (3.vieta)

Visu šo sešu vingrinājumu kopvērtējumā Kazeļņiks ieguva šosezon visaugstāko vietu – otro, kas visas sezonas kopvērtējumā ļāva pacelties uz ceturto vietu. Šāgada Čempionu līgas uzvarētājs – Terijs Holands, kas ieguva 132 punktus. Otrajā vietā – serbs Katona ar 106, trešajā – krievs Kokļajevs ar 98 punktiem. Agrim – 95 punkti.

Iepriekšējo divu sezonu Čempionu līgas uzvarētāji bija 2008. gadā – Židrūns Savicks un 2009. gadā – igaunis Andrus Murumets, kurš šogad traumas dēļ izlaidis gandrīz visu sezonu.

''Pašam prieks, ka sezonu izdevās pabeigt šādi. Kā jau gaidījām, ukraiņi paši bija sagatavojušies kārtīgi, bet vismaz man izdevās pieveikt visu sezonu nepieveiktos Holandu, Kokļajevu, Katonu un citus,'' pēc sacensībām apmierināts bija Agris Kazeļņiks.

Paralēli spēcīgākajiem spēkavīriem notika arī pasaules čempionāts spēkavīriem līdz 105 kg. Otro gadu pasaules čempionātā Latviju pārstāv jelgavnieks Māris Blumfelds. Pagājušogad viņš ieņēma astoto vietu. Šogad, cīnoties ar sāpēm ceļgalos – devītā vieta, kas arī ir cienījams rezultāts. Pirmajās trīs vietās ukrainis Gerasimovs, krievs Mančerovs un soms Frīfelds.

''Sezona noslēgusies, bet mūsu atlēti jau ierasti ziemā gatavojas jaunajai sezonai. Sezona nākamgad sāksies neierasti agri – februārī Viļņā mūsu kaimiņi ir noorganizējuši pasaules čempionātu vienā vingrinājumā – baļķa celšanā, kur ceram uz divu latviešu startu,'' par tuvāko nākotni jau domā Latvijas Spēka atlētu federācijas valdes priekšsēdētājs Māris Liepiņš

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu