Uz Latvijas kinoekrāniem atgriežas Penelope Krusa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tuvojoties Mātes dienai, kinoteātrī «Splendid Palace» no 6. maija tiks demonstrēta filma «Ma Ma», kurā talantīgas skolotājas un mīlošas mātes lomā būs redzama lieliskā spāņu aktrise Penelope Krusa.

«Kad kļūsti par mammu, viss mainās, pasauli redzi citām acīm, bet tā ir liela bagātība,» apstiprina viena no skaistākajām sievietēm pasaulē, divu bērnu māte un «Oskara» laureāte Penelope Krusa. Viņas jaunākā loma ir talantīga skolotāja un mīloša māte aizkustinošajā slavenā spāņu režisora Hulio Medema drāmā «Ma Ma».

Aktrise atzīst, ka šī loma bijusi viena no skaistākajām, bet arī sarežģītākajām visā viņas karjerā. «Kad Hulio man iedeva scenāriju, izlasīju to pa nakti un biju satriekta,» atklāti stāsta aktrise.

«Ma Ma» stāsta par desmitgadīgā Danija mammu, kurai liktenis uzliek smagus pārbaudījumus. Viņa zaudē darbu, vīrs aizbrauc atvaļinājumā kopā ar jaunu studenti, ārsts pavēsta sliktu ziņu – viņai diagnosticēta smaga slimība. Tomēr sieviete negrasās padoties un katru dienu dzīvo kā pēdējo.

Iemiesoties mīlošas un pašaizliedzīgas mātes lomā spāņu aktrisei droši vien nebija ļoti grūti. Kopā ar aktieri «Oskara» laureātu Havjeru Bardemu P. Krusa audzina divus bērnus – piecus gadus veco dēlu Leonardo un trīs gadus veco meitiņu Lunu.

«Ģimenei manā dzīvē ir priekšroka. Kad vēl nebiju mamma, man bija grūti saskaņot filmēšanu un brīvo laiku. Filmēšanas laukumā pavadīju lielāko daļu laika. Gatavojoties lomām, mēģinot, cenšoties labāk iepazīt savu varoņu raksturus. Tagad darba un ģimenes ritms man ir daudz labvēlīgāks,» neslēpj P. Krusa.

Aktrise teic, ka nav piedzīvojusi situāciju, kas līdzinātos tai, kurā nonāk viņas atveidotā Magda, tomēr lieliski saprot viņas bailes par nākotni un dēlu.

«Būdama māte, vienmēr domā – kas tevi gaida pēc desmit gadiem un vēlāk? Kas notiks ar taviem bērniem, kad viņi paši sagaidīs atvases? Vai es redzēšu savus mazbērnus? Tie ir jautājumi, kas rodas visiem vecākiem, tāpēc šī filma ir universāla,» saka aktrise.

Foto: publicitātes

Režisors H. Medems apliecina, ka jaunākā filma ieņem īpašu vietu viņa filmogrāfijā. «Pirmo reizi rādu māti, nevis strādājošu sievieti vai mīļāko. Būt mātei – tā ir šīs filmas atslēga,» saka spāņu režisors, kura filmas ir rādītas prestižajos kinofestivālos Kannās un Venēcijā.

Režisors, kas karjeras laikā astoņas reizes saņēmis balvu «Goya», sauktu par spāņu «Oscar», uzsver, ka «Ma Ma» ir gaišs darbs, kaut arī stāsts ir sarežģīts. «Filma sākas kā traģēdija, tomēr tā nav traģēdija, drīzāk stāsts par to, kā cilvēks reaģē uz traģēdiju, alkst dzīvot un būt laimīgs,» saka režisors.

Labus vārdus filmai «Ma Ma» nežēlo arī kinokritiķi. Alans Hanters, žurnāla «Screen International» žurnālists, filmu sauc par spēcīgu kinobalādi par dzīvi, mīlestību un mirkļa skaistumu. Kā viņš saka, P. Krusa uz ekrāna staro un padara savu tēlu par varoni.

Skatītājiem H. Medems jau pazīstams pēc Latvijas kinoteātros rādītām filmām «Istaba Romā», «Apjukusī Ana», «Basku spēle. Āda pret akmeni».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu