Neatkarības dienas velobraucienā rekordliels dalībnieku skaits

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trešdien, kad visā Latvijā tika atzīmēta Neatkarības atjaunošanas 26. gadadiena, Jūrmalā pulcējās gandrīz 4000 dalībnieku no visas Latvijas un Baltijas, piedaloties vērienīgā Neatkarības dienas velobraucienā. Pasākums vienoja gan tos, kuri ar sportu nodarbojas profesionāli, gan tos, kam tas ir tikai vaļasprieks un enerģijas avots. Sporta klasē sīvā cīņā vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Andris Vosekalns, savukārt pirmā no sievietēm finišēja Viktorija Sipoviča.

«Esmu gandarīts, ka ar katru gadu pasākums kļūst arvien plašāk apmeklēts un arvien kvalitatīvāks. Prieks, ka varam vienot ģimenes un draugus Latvijas svētkus pavadīt kopā veselīgā un sportiskā gaisotnē,» ar saviem iespaidiem dalījās pasākuma organizators Lauris Špillers.

Sporta 126 km distancē vīriešu konkurencē bija ļoti sīva cīņa un pirmās vietas tika noteiktas ar fotofiniša palīdzību. Pirmie trīs braucēji ieradās plecu pie pleca, tomēr par dažām sekundes simtdaļām ātrāks bija un pirmo vietu izcīnīja Andris Vosekalns, kurš distanci veica 2 stundās 48 minūtēs un 22 sekundēs. Uzreiz aiz viņa otrās vietas ieguvējs Aleksandrs Rubļevskis un trešās vietas ieguvējs lietuvietis Martynas Maniusis, no līdera atpaliekot vien par pāris sekundes simtdaļām. Savukārt sieviešu konkurencē Sporta distancē pirmā finišēja Viktorija Sipoviča, kura distanci veica 2 stundās un 50 minūtēs. Atpaliekot tikai par sekundi, otro vietu ieguva lietuviete Ernesta Strainyte. Trešā sieviešu konkurences kopvērtējumā finišēja Jelena Aleksandrova, kura distanci veica 3 stundās 4 minūtēs un 53 sekundēs.

Par piedzīvoto sacensībās dalās Sporta distances uzvarētājs vīriešu konkurencē Andris Vosekalns, velokomandas «Rietumu Delfin» riteņbraucējs: «Sacensības vērtēju kā ļoti izdevušās un labi noorganizētas – ceļš bija ideāls un pats brauciens bija aizraujošs. Paldies tehniskajiem dienestiem, kuri bija savu uzdevumu augstumos visas trases gaitā. Atmosfēra sacensībās bija patīkama un uzmundrinoša – šī bija lieliska iespēja pavadīt svētkus aktīvā noskaņojumā. Daudz laimes Latvijai!»

VENDEN 37 km Tautas distancē vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Arvils Vikštrems, kurš distanci veica 52 minūtēs un 47 sekundēs. Sīvā cīņā par vietu uz pjedestāla otro vietu ieguva Jānis Rubiks, atpaliekot no pirmās vietas tikai par vienu sekundi, un trešais finišēja Edvīns Reinholds, atpaliekot no otrās vietas vien par vienu sekundi. Sieviešu konkurencē par Tautas distances uzvarētāju kļuva Rima Kalniete, kura distanci pieveica 52 minūtēs un 53 sekundēs. Otro vietu ieguva Viktorija Loiko, no līderes atpaliekot vien par nepilnu minūti. Trešā finišēja Adele Ilga Spigovska, uzrādot laiku 53 minūtes 42 sekundes.

14 km Ģimenes distances dalībnieki pārsteidza visus klātesošos ar krāšņiem tērpiem, tā pretendējot uz balvām kādā no nominācijām. Distances dalībnieki bija ieguldījuši laiku un radošas idejas, lai ģimene būtu vienota savā vizuālajā tēlā. Tāpat profesionālu sportistu cienīga spriedze norisinājās Bērnu distances braucienā.

«Ļoti jauks pasākums un brauciens, kuram jau laicīgi gatavojos. Esmu ieguvusi lieliskus iespaidus.

Pati sevi dēvēju par «Leopardieni Leontīni». Novēlu visiem prieku, laimi un lai visi ir mīļi viens pret otru!» pozitīvās emocijās dalās Ģimenes distances nominācijas «Stilīgākais ritenis un braucējs» ieguvēja Maira Magreca, kura pati un savu riteni bija ietērpusi leoparda noskaņās.

Pēc garajām distancēm par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 26. gadadienai visi dalībnieki bija aicināti uz «Meistara Markas» Baltā galdauta svētku pikniku parkā pie Dzintaru koncertzāles, kur braucēji tika cienāti ar sportiski veselīgu pastu ar dārzeņiem.

Organizatori pateicas visiem dalībniekiem, atbalstītājiem un it īpaši policijas un neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestiem, kuri visa pasākuma laikā rūpējās par apmeklētāju pastiprinātu drošību. Organizatori arī atgādina, ka šis ir pirmais no triju velomaratonu sērijas un nākamais jau pēc pāris nedēļām būs Ķekavā 22.maijā.

Neatkarības dienas velobraucienu organizē «Alpha Baltic Sport», uz svētkiem aicina Jūrmala.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu