Daudze par Sudānas ķīlnieku izlaušanos uzzināja no medijiem (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, bijušais Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze norāda, ka Latvijas valstspiederīgo Sudānas ķīlnieku atbrīvošanas lieta būs viens no jautājumiem, kuru komisijā tuvākajā laikā starpsesiju pārtraukumā plāno pārrunāt.

Plašu rezonansi izraisījusi versija, ka ķīlnieki no gūsta izlauzās paši un nekādas atbrīvošanas operācijas nav bijis. Daudze intervijā LNT šorīt skaidro, ka par šādu iespējamību uzzinājis no masu medijiem, tāpēc pagaidām notikušo sīkāk komentēt viņš atsakās.

Tai pašā laikā Daudze uzsver, ka Latvijas diplomāti šajā lietā darījuši visu, kas bija viņu spēkos.

Kā jau ziņots, ka Latvijas Ārlietu ministrija paziņojumā masu medijiem norādīja, ka 8.decembrī norisinājās glābšanas operācija, pēc kuras trīs Latvijas pilsoņi tika nogādāti ANO bāzē. Taču tagad atklātībā parādījusies versija, ka nolaupītie no gūsta ar ieročiem rokās izlauzās paši.

Latvijas firmas "GM Helicopters" divi piloti un mehāniķis tika nolaupīti 4.novembrī Njalas pilsētā. Nolaupītāji esot bijuši astoņi bruņoti cilvēki. Nolaupītie aizvesti nezināmā virzienā, atrašanās vieta ik pa laikam mainīta. Nolaupītie ilgstoši tikuši badināti.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu