"Dziedošajās ģimenēs" uzvar Puncuļu ģimene

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Rīgas kinostudijā ar rēzekniešu Puncuļu ģimenes uzvaru noslēdzās piecpadsmit nedēļas ilgušais LNT muzikālais projekts "Dziedošās ģimenes". Uzvarētāji balvā saņēma 5000 eiro. Kopumā par finālistiem - Puncuļiem un Liepiņām - tiks nobalsots 91517 reizes.

Fināla raidījumā katra ģimene dziedāja divas dziesmas. Puncuļu ģimene kā pirmo bija izvēlējusies Mārtiņa Freimaņa "Kad Ēģiptē sniegs", kas nopelnīja 32 balles (11 - no Ulda Marhilēviča un Katrīnes Pasternakas, 10 - no Ata Auzāna).

"Kad pienāk atbildīgs brīdis, latgalieši ķeras pie kurzemnieku dziesmām," jokoja Uldis Marhilēvičs, jau nopietnāk atzīstot - viņam šovakar paticis brāļu balsu salikums, kas šķitis līdz šim nedzirdēts. Savukārt Atis Auzāns pauda, ka viņam ausīs kritušas dažas muzikālas lietas, taču kopējo iespaidu par priekšnesumu tas neesot iespaidojis.

Liepiņu ģimenes meitenes Lelde, Liene un Laine muzikālo finālcīņu sāka ar dziesmu "Kādā brīnišķā dienā" no grupas "Līvi" repertuāra. "Beidzot es sapratu dziesmas vēstījumu, un jūsu kroņa numurs bija daudzbalsība," atzina Uldis Marhilēvičs. Katrīne Pasternaka uzsvēra, ka, viņasprāt, meitene iemantojušas vairākas labas skatuvei nepieciešamas lietas - labo skatuves nekaunību, pašapziņu, drosmi riskēt un ticību sev. "Tam, vai uzvarēsiet vai ne, nav nozīmes - jums būs jākoncertē. Un viss ir jūsu pašu rokās," atgādināja Atis Auzāns.

Arī Liepiņu meitenēm žūrija piešķīra 32 balles: pa 11 - Marhilēvičs un Pasternaka, 10 balles - Atis Auzāns.

Foto: Ekrānšāviņš no video

Par Puncuļu ģimenes otro dziesmu - Artūra Uškāna "Dzeiveiti" - Uldis Marhilēvičs teica: "Tas, kas dārgs un kas sirdī - ja to izpilda ar mīlestību un dvēseliski, tas ir lieliski!" - šo priekšnesumu novērtējot ar 10 ballēm. "Puišiem vēlējums: nopietni turpināt iesākto! Un negaidiet atbalstu no malas, viss ir pašu rokās. Novēlu jums veiksmi," vēlēja Atis Auzāns (11 balles). Ar tādu pašu atzīmi Puncuļu priekšnesumu novērtēja arī Katrīne Pasternaka; tādējādi kopvērtējumā Puncuļiem par otro priekšnesumu arī bija 32 balles.

Liepiņu ģimene kā otro bija izvēlējusies Imanta Kalniņa un Māra Čaklā "Raganas dziesmiņu pirms sprieduma pasludināšanas", ko žūrija novērtēja ar 33 ballēm. "Šis bija visiespaidīgākais priekšnesums!" žūrijas spriedums bija vienprātīgs.

Tādējādi pēc abiem priekšnesumiem Puncuļu ģimenei bija 64 balles, bet Liepiņu ģimenei - 65 balles.

"Lieliskas emocijas un sajūtas! Tas bija neaizmirstams piedzīvojums un neaizmirstami cilvēki," pēc šova rezultātu paziņošanas teica Ingars Punculis, piebilstot - ikvienai stiprai ģimenei vajadzētu piedalīties "Dziedošo ģimeņu" šovā, jo tas saliedē ģimeni.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu