"Rammstein" Maskavā var aizliegt spridzināt pirotehniku (21)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc nesenā Krievijas pilsētas Permas naktskluba traģiskā ugunsgrēka, kurā dzīvību zaudēja vairāk nekā 130 cilvēku, Krievija kļuvusi īpaši uzmanīga dažādu pirotehnisku sprāgstvielu izmantošanā.

Tā, lūk, februārī Maskavā gaidāmās vācu industriālās rokgrupas "Rammstein" koncerta laikā, iespējams, nāksies ierobežot tradicionālo uguņošanu, proti, Krievijas Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs Oļegs Naidenkovs izteicies, ka jautājums par pirotehnikas izmantošanu "Rammstein" koncertā vēl tiks skatīts atsevišķi.

Atgādinām, ka uguņošana un pirotehnikas izmantošana ir "Rammstein" šovu neatņemama sastāvdaļa.

Intervijā mūzikas žurnālistam Uldim Rudakam ("TV Izklaide" 15.10.2009.) grupa par jauno turneju stāsta: "Koncertos izmantosim diezgan daudz pirotehnikas, lai tie būtu ne vien muzikāli, bet arī vizuāli baudāmi priekšnesumi, jo tā tomēr ir "Rammstein" vizītkarte. Ja jau pa šiem gadiem esam izdzīvojuši un arī cietumā par spridzināšanu vai dedzināšanu iespundēti neesam, tāpat varam arī turpināt, kamēr šai pasaulē vēl ir kam degt un sprāgt."

Tagad uguņošana Maskavas "Oļimpiskij" hallē var tikt atcelta. Iespējams, Permas traģēdijas iespaidā grupai aizliegs izmantot pirotehniku masu pasākumā slēgtās telpās.

"Šis gan ir īpašs gadījums, un to mēs izskatīsim atsevišķi," komentē Naidenkovs. "Varbūt mēs pieprasīsim neizmantot tikai īpaši bīstamu pirotehniku."

Atgādinām, ka pēc Permas traģēdijas Krievijā sāktas ugunsdrošības normu masveida pārbaudes dažādos klubos un sabiedriskās vietās.

Rīgā Rammstein koncerts gaidāms 2010. gada 4.martā "Arēnā Rīga". Biļetes var iegādāties interneta lapā www.ticketpro.lv un "Biļešu paradīzes" kasēs.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu