Lielbritānijā izdota latviešu producenta «W3C» vinilplate

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aprīļa beigās Lielbritānijā izdota latviešu elektroniskās mūzikas producenta «W3C» vinila debijas plate «The Atmospheric Entry», informēja «Dirty Deal Audio» vēstnese Alise Pabērza. Latvijā dzīvojošā latviešu elektroniskās mūzikas producenta «W3C» ierakstu laidusi klajā Lielbritānijas elektroniskās mūzikas izdevniecība «Cold Recordings». Tas, ka latviešu elektroniskās mūzikas producenta ierakstus izdod Lielbritānijas elektroniskās mūzikas izdevniecība, ir samērā unikāls un rets notikums Latvijas elektroniskās mūzikas lauciņā, akcentēja Pabērza.

Ceļš līdzi ieraksta izdošanai sācies ar «Cold Recordings» tuva drauga, mūzikas producenta «Mumdance», raidījumu «Rinse.fm», kuram savus skaņdarbus atskaņošanai bija iesūtījis «W3C». Savukārt «Mumdance» ieteicis «W3C» radīto noklausīties «Cold Recordings» galvenajam vīram, kurš atzinis to par labu esam un soli pa solim realizējis to vinila platē.

Pats mākslinieks «W3C» klāstīja, ka viņam personīgi ļoti daudz nozīmē tas, ka jaunā plate tiek izdota īstā, autentiskā Lielbritānijas izdevniecībā, ņemot vērā viņa mīlestību pret šīs valsts elektroniskās mūzikas skatuvi. «Es to uztveru tā, ka viņi ir mani, ārzemnieku, pieņēmuši kā daļu no savas mūzikas skatuves, un tas mani ļoti iepriecina,»pauda mākslinieks.

Pats ieraksts tapis pāris mēnešu laikā un uzstādītais mērķis bija radīt kaut ko, kas būtu pietiekami eksperimentāls un svaigs, bet vienlaicīgi labi iederētos arī Lielbritānijas elektroniskās mūzikas aprindās.

Ieskicējot nākotnes plānus, «W3C» atklāja, ka turpinās vēl nopietnāk iedziļināties industriālajā mūzikā un Apvienotajai Karalistei raksturīgajā skaņas skanējumā, turklāt gada beigās ir gaidāma vēl viena vinila plate no citas valsts un izdevniecības paspārnes.

«W3C» ir Rīgā dzīvojošs jaunietis, kurš studē datorzinātni, līdz ar to skatuves vārda izvēle savulaik tika saistīta tieši ar šo nozari. Viņa skaņdarbi regulāri tiek atskaņoti ietekmīgās Londonas raidstacijas «Rinse.FM» viļņos un līdz šim viņa minialbumi digitālā formātā izdoti Itālijas «Seapunkgang» un ASV «Car Crash Set» izdevniecībās, kā arī viņa veidotus remiksus izdevuši Kanādas «Infinite Machine» un pašmāju «Dirty Deal Audio».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu