Ministrs: Vācija legalizēs «medicīnisko» marihuānu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācija nākamā gada sākumā legalizēs marihuānu medicīniskiem nolūkiem, otrdien paziņojis veselības ministrs Hermans Grēe. «Mūsu mērķis ir, lai nopietni slimi pacienti tiek ārstēti labākajā iespējamajā veidā,» paziņoja ministrs, kurš trešdien iesniegs attiecīgu likumprojektu Vācijas valdībai.

Daudzviet pasaulē likumi kļūst pielaidīgāki pret marihuānas lietošanu, un medicīnā šī narkotika kļūst arvien populārāka ciešanu remdēšanai pacientiem, kam diagnosticēts vēzis, HIV vai AIDS, C hepatīts, Parkinsona slimība vai kāda cita smaga slimība.

Tomēr daudzās valstīs marihuānas lietošana izklaidējošiem un medicīniskiem nolūkiem ir pretrunīgs jautājums. Pretinieki bažījas, ka pieaugs noziegumi, kas saistīti ar narkotiku lietošanu un atkarību. Pastāv arī uzskats, ka marihuānas lietošana var novest pie atkarības no smagākām narkotikām.

Grēe atzina, ka marihuāna nav nekaitīga viela, un uzsvēra, ka pēc likuma pieņemšanas tā būs pieejama tikai aptiekās, kur tiks izsniegta uz receptēm.

Marihuānas kaņepju audzēšanai tiks iekārtotas īpašas plantācijas, bet līdz tam Vācija importēs medicīnisko marihuānu, paziņoja ministrs.

Grēe prognozēja, ka likums stāsies spēkā 2017.gada pavasarī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu