"Collegium Musicum Riga" atskaņos 17.gadsimta mūziku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Baroka orķestris "Collegium Musicum Riga" un koristi Māra Kupča vadībā 4.decembrī Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā piedāvās 17.gadsimta mūzikas koncertu, kam dots nosaukums "Drēzdene 1664–Parīze 1692", informē mūziķu pārstāve Ieva Liepa.

Otrās adventes vakarā klausītājiem būs iespēja dzirdēt izcilā vācu komponista Heinriha Šica opusu "Historia", kurā ar mūzikas palīdzību izstāstīts Jēzus piedzimšanas stāsts, kā arī Marka Antonija Šarpentjē populārāko skaņdarbu "Te Deum".

"Diez vai, rakstīdams šo opusu, dižais franču meistars apzinājās, ka pēc gadsimtiem izrādīsies, ka viņa skaņdarbs lielai daļai sabiedrības pirmām kārtām asociējas ar "Eirovīzijas" dziesmu konkursu," par Šarpentjē skaņdarbu izteicies Kupčs.

Koncertā īpašu šarmu piešķirs vēsturiskie koka pūšaminstrumenti, īpaši cinki un baroka trompetes, kuras koncertā virtuozi pārvaldīs mūziķi no Vācijas un Igaunijas.

Ar šo koncertu baroka koris "Collegium Musicum Riga" svinēs gada pastāvēšanas jubileju.

Ieeja koncertā būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu