Radiotelefoni (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēlos iegādāties radiotelefonu. Cik tāds maksā un kam jāpievērš uzmanība pērkot?

Nez kāpēc telefons mājās bieži mēdz iezvanīties tad, kad vismazāk to gaidām un kad nevaram pacelt klausuli. Lielisks palīgs tad ir radiotelefons, kas netraucē turpināt mājas darbus, rosīties pagalmā vai relaksēties smaržīgā vannā.

Radiotelefoni ir ļoti ērti, jo klausulei nav vada – tā ir pārnēsājama, tāpēc katrs var sarunāties tur, kur tīk, un pat tad, ja abas rokas ir aizņemtas. Būtiski, lai radiotelefonam ir vismaz pāris klausuļu, tad to var izmantot (tostarp arī savstarpējai saziņai) visi ģimenes locekļi, kas atrodas mājās vai tās tuvumā. Arī pagalmā telefons lieliski pilda savu funkciju, taču, jo tālāk no aparāta, jo dzirdamība kļūst sliktāka. Lai gan dažkārt parametros lasām, ka savstarpēja sazināšanās ar viena telefona vairākām klausulēm iespējama pat 300 metru attālumā, parasti gan kvalitatīva dzirdamība ir 50 – 60 metru attālumā.

Radiotelefoni ar automātisko atbildētāju ir nedaudz dārgāki, tos iegādājas gan ģimenes, gan darba vajadzībām. Telefona funkcijas atkarīgas no lietotāja vēlmēm. Eksistē pat tādi, kam pievienoti faksa aparāti. Tie gan vairāk domāti birojiem. Radio telefonus iecienījuši arī jaunie vecāki, jo tiem mēdz būt tā dēvētā aukles jeb bērnu uzraudzīšanas funkcija.

Mājās pievienot radiotelefonu ir ļoti vienkārši, šim nolūkam der pat vecās telefona kontaktligzdas, taču tad gan papildus nāksies iegādāties adapteri (kontaktligzdas pārveidotāju), kura cena – apmēram 1 lats. Radiotelefons darbojas ar AAA tipa mazo bateriju izmēra akumulatoriem, kas nopērkami veikalos. Visiem vecajiem modeļiem bija speciāli akumulatori, kurus vajadzēja īpaši uzlādēt. Jaunajiem modeļiem tādas nepieciešamības vairs nav – akumulatori aparātā uzlādējas automātiski, telefona klausuli ievietojot statīvā. Lai gan tie maksā apmēram 3 – 4 latus, tos var lādēt pat 1 000 reižu. Vidēji tas notiek 5 – 7 stundās. Jo vairāk runāsiet pa telefonu, jo biežāk akumulators būs jālādē.

Lētākie telefoni maksā 19 latus, dārgākie – 100 un vairāk latu. Cena atkarīga no telefona funkcijām. Labas kvalitātes radiotelefonu ar 15 minūšu ieraksta automātisko atbildētāju un izgaismojamu ekrānu tagad var nopirkt par 35 latiem. Populārākās ražotājfirmas – "Panasonic" un "Siemens". Par šāda veida radiotelefoniem sūdzību mēdz būt ļoti maz, lielākoties klienti ar tiem ir apmierināti. Garantija visiem aparātiem – divi gadi, taču, ja nu tomēr gadās ķibele, ir arī garantijas servisa pakalpojumi.

Konsultēja veikala "Tehnoland" pārdevējs konsultants Aleksejs Isakovs.

***

SVARĪGI

Pērkot radiotelefonu, pievērsiet uzmanību funkcijām, kas jūs interesē:

iespējai pieslēgt vēl vienu vai vairākas klausules;

autoatbildētājam;

klausules meklēšanas funkcijai;

numura noteicējam;

numuru atmiņas iespējām jeb telefongrāmatai (no 20 līdz 200 numuriem);

sarunas ilguma skaitītājam;

FLASH jeb pārslēdzējtaustiņam;

aukles režīmam, kas ļauj no attāluma pieskatīt mazus bērnus;

iespējai bloķēt tastatūru un izejošos zvanus;

klausules ekrānam, kas var būt gan krāsains, gan melnbalts;

pulkstenim un iespējai uzstādīt modinātāju u.c.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu