Labdarības tirdziņš Rīgas domē pulcē lielu skaitu interesentu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgas domē norisinās 15. Rīgas starptautiskā sieviešu kluba rīkotais labdarības tirdziņš, kas pulcē ļoti daudz interesentu.

Tirdziņš izvietots domes ēkas pirmajā stāvā, un tajā ar dažādām precēm piedalās vairāku valstu pārstāvji. Kopumā Ziemassvētku tirdziņā šogad piedalās 25 valstu vēstniecības, kuru vidū ir gan Turcija, Japāna, Lietuva, Beļģija, gan arī Ukraina, Dānija un citas.

Ziemassvētku tirdziņā par dažādām cenām var iegādāties saldumus, grāmatas, adītus cimdus un zeķes, linu priekšautus un daudz ko citu.

Kā pasākuma atklāšanā pauda Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kurš pirmoreiz uzrunu teica no domes balkona, viņam ir liels prieks, ka šāds labdarības tirdziņš notiek tieši Rīgas domē. Ušakovs minēja, kas tas ir liels gods atbalstīt tādu pasākumu un cer, ka arī citu gadu Ziemassvētku tirdziņš notiks Rātsnamā.

Jau rakstīts, ka šodien no plkst.11 līdz 16 Rīgas domē norisināsies Rīgas starptautiskā sieviešu kluba rīkotais labdarības tirdziņš, kurā tiks vākti ziedojumi organizācijām, kas Rīgā un citās Latvijas pilsētās sniedz atbalstu trūcīgajām ģimenēm un jaunajām māmiņām.

Svētku tirdziņa izsoli plkst.13.30 atklās eksprezidenta Valda Zatlera dzīvesbiedre Lilita Zatlere, bet izsoli vadīs un ar izsolē pieteiktajiem priekšmetiem pasākuma viesus iepazīstinās Valdis Melderis. Izsolē varēs iegādāties pazīstamā mākslinieka Andreja Amlekoviča divas gleznas, kuras izsolei ziedojusi firma "Microsoft". Tāpat izsolē varēs iegādāties Rīgas "Dinamo" hokeja kreklus ar paša Sanda Ozoliņa parakstu, kā arī biļetes uz spēlēm janvārī.

Pērn tirdziņa laikā izsolē tika iegūti 14 000 latu, kas tika ziedoti dažādām labdarības organizācijām visā Latvijā.

Rīgas starptautiskais sieviešu klubs ir nevalstiska organizācija, ka dibināta 1991.gadā. Organizācijai ir oficiāli piešķirts labdarības statuss. Klubā darbojas 100 sievietes no vairāk nekā 30 valstīm, kuras iepazīst gan Latvijas kultūru, gan aktīvi piedalās labdarības projektos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu