Zatlers Maskavā iztiks bez tulka un runās krieviski (37)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Valsts prezidentu Valdi Zatleru oficiālā vizītē Maskavā pavadīs uzņēmēju delegācija no Latvijas, kurā dalību pieteikušas jau 125 personas. Turklāt šodien kļuvis arī zināms, ka Zatlers Maskavā un Sanktpēterburgā iztiks bez tulka palīdzības, jo runās krieviski, tā piektdien vēstīja LNT ziņas.

Īsi pirms šo svētdien, 19.decembrī, gaidāmās Zatlera vizītes Krievijā prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs pavēstīja, ka Valsts prezidents esot nolēmis ekonomēt laiku un runās krievu valodā, ziņoja LNT ziņas.

„Tas tiek darīts vairāku apsvērumu dēļ: pirmkārt, lai saīsinātu komunikāciju, kā jūs saprotat, ar tulkošanu ir, kā ir – tas ir laiks un interpretācija; otrkārt, Valsts prezidents vēlas, lai viņa runātais tiktu saprasts precīzi, līdz ar to nebūtu mums par šādiem jautājumiem jāsāk spekulēt,” tā preses konferencē norādīja Rinkēvičs.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu