Londonā notikusi "Avatar" pasaules pirmizrāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kanādiešu režisora Džeimsa Kamerona 3D zinātniskās fantastikas grāvējs "Avatar" pagājušajā nedēļā Londonā piedzīvoja ilgi gaidīto pasaules pirmizrādi.

Filmas darbība norit 22.gadsimtā uz kādas attālas planētas, un tā vēsta par bijušo jūras kājnieku, kuru atveido "Terminatora" sāgas pēdējās filmas terminators Sems Vortingtons. "Avatar" galvenais varonis piebiedrojas citplanētiešu armijai, kas aizstāv savu planētu no cilvēku invāzijas. Filmas scenārija autors un režisors atklāj, ka kinodarba iecere lolota 14 gadus, bet tā veidošanā ieguldīts četrus gadus ilgs darbs.

Kā pirms pirmizrādes atzina Kamerons, viņš jūtas atvieglots, ka filmēšana beigusies.

Foto: publicitātes

"Mēs tik tikko paguvām filmu pabeigt laikā," viņš norādīja. "Šovakar mēs to parādīsim pasaulei. Ir patiešām milzīgs atvieglojums to izrādīt cilvēkiem un ļaut par to runāt."

Jautāts, vai filmai ir arī politisks zemteksts, režisors atbildēja apstiprinoši.

"Protams, ir saistība ar nesenajiem notikumiem, un kadrā, kur puiši lec ārā no helikopteriem, ir apzināti mēģināts atsaukt atmiņā Vjetnamu," viņš atklāja. "Manuprāt, ar asinīm cilvēces vēsture rakstīta jau no pašiem pirmsākumiem, jo mums ir tendence tikai ņemt, neko nejautājot. Tas ir veids, kā mēs izturamies arī pret dabu - cilvēkiem šķiet, ka viņiem ir tādas tiesības."

"Mēs esam šeit, mēs esam vareni, mums ir ieroči, mums ir tehnoloģijas, mums ir smadzenes. Un tāpēc uz šīs planētas mums ir dotas tiesības darīt visādas nejēdzības," jaunākā veikuma aktualitāti pamato režisors. "Un tā tas notiek - mēs cietīsim, ja nekļūsim gudrāki un neradīsim harmoniju ar dzīvo dabu un zemeslodes dzīvības cikliem."

Kopumā filmas izveidē ieguldīti 200 miljoni dolāru (94,40 miljoni latu).

Kamerons vislabāk zināms kā kases grāvēja "Titāniks" režisors, kas ar nopelnītajiem 1,8 miljardiem ASV dolāru (849,60 miljoniem latu) ir ienesīgākā filma kino vēsturē.

Latvijā filma būs skatāma no 18.decembra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu