Sventes līdaka padevās bez cīņas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Transporta un sakaru institūta Latgales filiāles direktors Zigurds Vuškāns ir makšķernieks ar piecdesmit gadu stāžu un vienmēr centies ar makšķeri pasēdēt ezera vai upes krastā. Taču tik milzīgu līdaku viņš izvilcis pirmoreiz.

Uz Sventes ezeru viņš nebija braucis jau kādus piecus gadus, tāpēc brīvdienās nolēma pamakšķerēt līdakas. Kopā ar diviem labiem paziņām sēdās laivā un netālu no krasta iemeta spiningus. Virs ezera bija neliela migla, laiva klusiņām dreifēja krasta virzienā. Airētājs gribēja irties tālāk, taču Z. Vuškāns teica, ka nav vērts, – labāk pietuvoties krastam, jo viņš labi zina, ka šajā laikā pie krasta vienmēr ieturot maltīti līdakas.

Iemetis vizuli netālu no krasta, Z. Vuškāns sajuta, ka tas aizķēries. Pavilcis uz savu pusi, sākumā viņš ieraudzīja līdakas sānu un nosprieda, ka tā varētu svērt 3–4 kg. Pievelkot līdaku otru reizi, tā papeldēja zem laivas. Pēc trešā mēģinājuma zivs padevās, pretošanās atslāba, taču pēkšņi tā, gluži kā torpēda, uzpeldēja pie laivas borta. Tādējādi makšķerniekiem izdevās to iecelt laivā. Krastā loms tika nosvērts – 9,5 kilogrami, garums 1,05 metri. Z. Vuškāns pastāstīja, ka zivs padevās diezgan ātri. Dažkārt ar daudz vieglāku zivi nācies noņemties stundām ilgi. Šāds eksemplārs Z. Vuškānam vēl nebija gadījies ne reizi, vislielākās līdakas svēra 5–6 kg.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu