LK akcionāri mikroautobusā ievēlējuši jaunu uzņēmuma padomi (68)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

AS "Latvijas Kuģniecība" (LK) akcionāru sapulcē šodien ievēlēta jauna padome un izteikta neuzticība esošajai uzņēmuma valdei, "LETA Video" apstiprināja advokāts Lauris Liepa.

(Pievienota 6. un 7.rindkopa!)

Plašāka informācija pagaidām netiek sniegta un sapulces dalībnieki sāk izklīst.

No LK biroja pazudusi svarīga datortehnika

Neoficiāli no klātesošajiem dalībniekiem arī izskan, ka no LK biroja Rīgā esot iznesta un pazudusi svarīga datortehnika.

LK padomes priekšsēdētājs patlaban ir Māris Gailis. Tajā strādā Andris Vilcmeiers, Vladimirs Solomatins, Uldis Pumpurs, Olga Pētersone, Miks Ekbaums, Normunds Staņēvičs, Ansis Sormulis, Svens Zālītis, Guntis Ločmelis, Vladimirs Koškuls, Kārlis Boldiševics.

Savukārt valdes priekšsēdētājs ir Imants Sarmulis. Tajā strādā Andris Linužs, Raivis Veckāgans, Pols Tomass.

Uz sapulci ieradās 70% akciju turētāju

Apsardzes kompānijas "TM Security" pārstāvji informēja, ka bāzē "Lejastiezumi" uz LK akcionāru sapulci šodien ieradās vairāk nekā 70% akciju turētāju, kuri netika ielaisti "Lejastiezumu" teritorijā. Akcionāri nolēma kopsapulci rīkot un izskatīt dienas kārtībā paredzētos jautājumus.

Akcionāru interešu un drošības nodrošinājumu veica "TM Security Latvija". Lai akcionāriem nebūtu sēde jārīko zem klajas debess mīnus deviņu grādu salā, tā notikusi "TM Security" autobusā Lejastiezumu teritorijā, "saglabājot drošu un mierīgu atmosfēru saspringtā situācijā".

LK akcionāru sapulce notika mikroautobusā

Jau ziņots, ka "Latvijas kuģniecība" akcionāru sapulce notika pie atpūtas centra "Lejastiezumi" vārtiem novietotā mikroautobusā, novēroja "LETA video".

Akcionāru sapulcei bija reģistrējušies 78,2% LK kapitāla turētāju.

Spītējot salam, pie atpūtas kompleksa ieejas vārtiem tika sākta dalībnieku reģistrācija, kurā tika noskaidrots, ka ir pārstāvēts nepieciešamais akciju skaits sapulces norisei.

Procesā aktīvi iesaistīti abas puses pārstāvošie advokāti - Viktors Tihonovs un Lauris Liepa.

Nokļūšanu uz akcionāru sapulci kavēja avarējis autobuss

Kā ziņots, šorīt bija apgrūtināta nokļūšana paredzētajā LK ārkārtas akcionāru sapulcē, jo aptuveni septiņus kilometrus no tās norises vietas - atpūtas centra "Lejastiezumi", Kuldīgas novadā, - avarējis autobuss.

Lai arī avarējušajam autobusam ar vieglo automašīnu garām paspraukties ir iespējams, satiksme ir būtiski apgrūtināta. Citu piebraukšanas ceļu atpūtas bāzei nav.

Autobusa šoferis, jautāts, vai avārija nav izraisīta speciāli, lai bloķētu piebraukšanu "Lejastiezumiem", atteica: "Kādas muļķības!" Viņš apgalvoja, ka autobusam ceļu patraucējusi kāda vieglā automašīna, tāpēc sanācis avarēt.

Akcionāru sapulces vietā bija 20 apsardzes automašīnas

Kā novērojām, pie atpūtas bāzes piebraukušas vairāk nekā 20 apsardzes, kā arī akcionāru un viņu pārstāvju automašīnas. Ēkā neviens netiek ielaists.

Kā teica atpūtas bāzes sargs, komplekss ziemas sezonā ir slēgts un tajā neviens netiek ielaists.

LK iepriekš paziņoja, ka tehnisku problēmu dēļ šodien plānotā akcionāru sapulce tiek pārcelta. Kā iemesls sapulces pārcelšanai tika minēta "avārijas situācija", kuras dēļ nav iespējams nodrošināt sapulces norisi.

Vakar dienestiem tika doti norādījumi to pārbaudīt un nepieciešamības gadījumā sniegt atbalstu un nodrošinājumu.

Birža LK piemēro uzraudzības statusu

Vērtspapīru biržas "NASDAQ OMX Riga" valde šodien nolēmusi nekavējoties piemērot uzraudzības statusu AS "Latvijas Kuģniecība" (LK).

Biržas paziņojumā skaidrots, ka uzraudzības statuss piemērots, ņemot vērā, ka, neskatoties uz LK ceturtdien biržas informācijas sistēmā publicēto paziņojumu par šodien plānotās akcionāru ārkārtas sapulces pārcelšanu uz 2011.gada 28.janvāri, ziņu aģentūras izplatījušas informāciju, ka LK akcionāru ārkārtas sapulce pašlaik tomēr notiek.

Biržas noteikumi "Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos" nosaka, ka biržai ir tiesības piemērot uzraudzības statusu, ja ir iestājušies emitenta darbību ietekmējoši apstākļi, kas varētu būtiski apdraudēt ieguldītāju intereses, kā arī citos gadījumos, kad ir svarīgi piesaistīt tirgus dalībnieku uzmanību kādam nozīmīgam apstāklim attiecībā uz attiecīgo finanšu instrumentu vai tā emitentu.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību, uzsver birža.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu