Mēneša albums: Ryan Adams «Ashes & Fire» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūžam nemierīgais alternatīvā kantri trubadūrs Raiens Adamss (Ryan Adams) beidzot atradis mieru un iekšēju harmoniju - vairs nekāda blekmetāla, nekāda pankroka. Jaunākais dziesminieka ieraksts «Ashes & Fire» ir liegs, neuzbāzīgs, tīrs, nefiltrēts kantri, kam nav nekāda sakara ar to popkantri, kas iekaro mūzikas topus.

Ryan Adams «Ashes & Fire»

(PAX-AM)

10/12

Par nu jau 37 gadus veco Adamsu, bijušo grupas «Whiskeytown» dalībnieku savos iepriekšējos piecos albumu apskatos esmu pateicis gandrīz visu. Vienmēr katram no šiem ierakstiem ir kaut kā pietrūcis, vienmēr ierakstos bija jūtams, ka Adamss ar kaut ko nav mierā. Protams, fonā narkotiku problēmas, alkohols u.tml. Eltons Džons pat bija gatavs sniegt palīdzīgu roku uz bezdibeņa malas stāvošajam mūziķim. Nu šīs nedienas ir pagātnē un vismaz šajā savā radošās dzīves posmā Adamss šķiet atradis kādu iekšējo mieru.

Ashes & Fire
Ashes & Fire Foto: Publicitātes foto


Jauno Adamsa plati, ko izdod paša mūziķa kompānija «PAX-AM», producējis leģendārais Glins Džonss (Glyn Johns), kas savulaik tika pieaicināts glābt «The Beatles» albuma «Let It Be» sesijas, ierakstījis «The Who», Bobu Dilanu u.c. sava laika rokmūzikas ikonas.

Noklausieties šo (skat. audio) dziesmu «Come Home», kurā fona vokālus smalki piedekorējusi «Grammy» balvu rekordiste Nora Džounsa (Norah Jones)! Ja, klausoties šo brīnišķīgo dziesmu, jūs neko nesajutīsiet, droši sameklējiet sava pārlūka labajā augšējā stūri X pogu...

Come Home by ryanadams

Lai arī šis ieraksts nācis klajā oktobra vidū un šajā apskatā minēts kā novembra Mēneša albums, tam nav būtiskas nozīmes. Šādi ieraksti nekad nenoveco, tie atrodas ārpus laika.

Raiens Adamss studijā kopā ar producentu Glinu Džonsu
Raiens Adamss studijā kopā ar producentu Glinu Džonsu Foto: Publicitātes foto

Dziesmu saraksts

'Dirty Rain'
'Ashes & Fire'
'Come Home'
'Rocks'
'Do I Wait'
'Chains Of Love'
'Invisible Riverside'
'Save Me'
'Kindness'
'Lucky Now'
'I Love You But I Don't Know What To Say'

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu